Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş'ta depremzedelere desteği sürdürüyor

Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş

Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş'ta depremzedelere desteği sürdürüyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, her gün 3 bin kişiye yemek ikram ediyor.

Depremin ardından kente gelerek çalışmalara başlayan vakıf personeli, yemekten hijyen ürünlerine, bayram şekerinden çocuklar için boyama kitapları ve oyuncaklara kadar çeşitli malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Zekat Müdürlüğü Yöneticisi Oğuz Köktaş, AA muhabirine, depremin ilk günü sahaya geldiklerini söyledi.

Ramazanın başlangıcına kadar her gün yemek çıkardıklarını belirten Köktaş, "Günlük 10 bin kişiye sabah, öğlen, akşam yemek ikramımız oldu. Çadır çalışmalarına dahil olduk. Diyanet İşleri Başkanlığı ile birçok faaliyeti yürüttük." dedi.

Köktaş, çadırlarda yemek ikramlarının sürdüğünü aktararak, "Bayramdan sonra da iki çadırımızda günlük 3 bin kişiye iki öğün yemek veriyoruz. Bundan sonra da bölgede yemek ikramlarımız devam edecek." diye konuştu.

- "Gönüllülerimiz her zaman sahadalar"

Ramazanda, Kahramanmaraş'ta 30 bin gıda kolisi, 5 bin yardım kartı dağıttıklarını anımsatan Köktaş, ihtiyaç doğrultusunda bölgede bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Köktaş, gönüllülerin her zaman sahada olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Gönüllülerimiz iftar çadırlarında çocuklara bayramlık şeker, kolonya dağıttı. Onun dışında 30 bin hijyen malzemesi dağıttık. Çocuklara yönelik içinde boyama setleri olan çanta dağıtımı da yapıldı. Bu süre boyunca çocukların sosyalleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Şu anda iki etkinlik çadırında, gönüllülerimiz çocuklarla etkinlikler yapıyor. Çocuklara destek olmaya devam edeceğiz."

Depremzede Mislina Bozlakoğlu ise depremden itibaren ücretsiz yemek verildiğini ifade ederek, "Devletimizden Allah razı olsun. İmkanı olmayanlar gelip buradan yemeklerden faydalanabiliyor. Burada çalışan ve gönüllüler var, destek olmaları bizi çok mutlu ediyor. Yemekleri de çok güzel, çok beğeniyoruz." dedi.

 


Haber Kaynak : AA2

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hedefleniyor
Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmaraş
Kır Ailesinin Mutlu Günü
Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söylediği Gazze söylemleri Gerçeği Yansıtmıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalball Takımı 1. Lig’e Yükseldi
Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Taçlanacak
Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ Sathi̇ Kaplama Aracı ekledi̇
Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun Ziyareti
BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her Gün
Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm şart”
Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura heyecanı yaşandı
BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu
MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan Dönemi Başladı
Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”
Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hedefleniyor