Mersin'de icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 10 zanlı yakalandı

Mersin

Mersin'de icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 10 zanlı yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin'de, tehdit ve şantajla icra ihalelerine fesat karıştırdıkları iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, icra dairelerinde satışa çıkarılan gayrimenkul ve araçların ihalelerine fesat karıştırdığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda, 12 şüphelinin "tehdit", "cebir" ve "şantaj" yoluyla ihalelere katılmak isteyenleri vazgeçirdiği belirlendi.

Çalışmalarda, haczedilen araçların icra daireleri aracılığıyla satışa çıkarıldığı sırada zanlıların devreye girdiği ve araç sahibi ile ihaleye katılacak diğer kişilerle irtibat kurdukları saptandı.

Şüphelilerin, ihale başlangıçlarında usul gereği teminat yatırdıkları, mükelleflerin isteği üzerine ihale sonrasında aracın bedelinin tamamını ödemeyerek "teminatı yaktıkları", bu yöntemle de ihalenin tekrar yapılmasına neden oldukları tespit edildi.

Öte yandan, şüphelilerin ikinci teklif veren kişilerin de ihaleyi almasını engelledikleri, sonraki ihale sürecini de takip ederek aracı düşük maliyetle satın aldıkları veya sürecin uzamasına neden olarak aracın mükellefte kalmasını sağladıkları tespit edildi.

Ekipler, adresleri belirlenen 12 zanlının yakalanmasına yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Polisin, adresinde bulunmayan 2 zanlıyı yakalamaya yönelik çalışması devam ediyor.

Öte yandan operasyon polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'ndeki bir adrese düzenlenen baskında, bir zanlının operasyonu fark edip evden kaçmak için damdan sarkıttığı ip kaydedildi.


Haber Kaynak : AA2

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı