Ukraynalı müzisyen Antalya'da Müslüman oldu

Ukraynalı müzisyen Antalya

Ukraynalı müzisyen Antalya'da Müslüman oldu

ANTALYA (AA) - Antalya’nın Manavgat ilçesine tatile gelen Ukraynalı saksafon sanatçısı Vikaetta Liepikvilt Özmut Müslüman olarak "Hürrem Sultan" ismini aldı.

Manavgat Müftülüğünde İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu rehberliğinde gerçekleştirilen ihtida töreninde Ukrayna vatandaşı 28 yaşındaki Vikaetta, kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu. Törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Eroğlu, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgi verdi.

Müslüman olduktan sonra Hürrem Sultan ismini alan Vikaetta'yı tebrik eden Müftü Eroğlu, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Rusça mealli Kur'an-ı Kerim ve İslam dini hakkında bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti.

Merasimde Vikaetta Liepikvilt Özmut'un eşi Okan Özmut da hazır bulundu.

Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan Vikaetta Liepikvilt Özmut, eşi Okan Özmut ile Kıbrıs'ta tatilde tanıştıklarını ve geçen yıl Gaziantep'te evlendiklerini belirterek, "Çocukluğumdan beri Türk kültürüne ilgi duyuyordum. Türk kültürünü çok seviyorum. İslam dinine de ilgim vardı. Eşim sayesinde daha yakından tanıma fırsatım oldu. Bugün de buraya gelerek Müslüman oldum. Ukraynalı olan Hürrem Sultan'ın ismini almak istedim." diye konuştu.


Haber Kaynak : AA2

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları