Tarihi Maraş Çarşısı'nda hareketlilik başladı

Tarihi Maraş Çarşısı

Tarihi Maraş Çarşısı'nda hareketlilik başladı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - GÖKHAN ZOBAR/HAKAN ŞAHİN - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde kısmen hasar gören Tarihi Maraş Çarşısı'nda hareketlilik başladı.

Dulkadiroğlu Alaüddevle Bozkurt Bey'in 1500'lü yıllarda taş ve ahşap kullanılarak inşa ettirdiği 9 girişli çarşıda 495 dükkandan büyük bölümü, "asrın felaketi" olarak anılan depremleri hasarsız atlattı.

Geleneksel el sanatları atölyeleri ile yok olmaya yüz tutmuş kalaycılık, semercilik gibi mesleklerden ustaları da barındıran Kahramanmaraş ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri konumundaki tarihi çarşıda depremlerin ardından yaşanan elektrik kesintisi giderildi.

Depremleri hasarsız atlatan dükkanlarda esnaf kepenk açtı, atölyelerde imalat başladı.

Depremi hafif hasarla atlatan bazı dükkanlar da tadilatların ardından açıldı.

Hayatın normale dönmeye başladığı kentteki tarihi çarşıda da hareketlilik gözleniyor.

- "Çarşının yüzde 90'ı açıldı"

Kahramanmaraş Bakırcılar, Alüminyum Ürün İmalatçıları ve Dökümcüleri Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Selamet Atlı, AA muhabirine, Tarihi Maraş Çarşısı'nda hayatın büyük oranda normale döndüğünü söyledi.

Depremlerde 3 esnaf ile imalatta çalışan 4 ustanın hayatını kaybettiğini anlatan Atlı, vefat edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağını vurgulayan Atlı, dükkanların açılmasıyla kentte ekonomik hareketliliğin de arttığını vurguladı.

Depremde ağır hasar gören dükkanlar haricindeki iş yerlerinin yeniden kepenk açtığını belirten Atlı, "Çarşıda elektrik sorunu vardı. Allah razı olsun yetkililerden; elektrikler açıldı. Kısmi olarak demeyelim, çarşının yüzde 90'ı açıldı." dedi.

Çarşıdaki bakırcılar bölümünde bulunan 70 dükkandan 10'unun hafif, 10'unun da ağır hasarlı olduğunu kaydeden Atlı, "Diğerlerinde hamdolsun çok bir şey yok. İnşallah çok çalışarak eski günlerimize kavuşacağız." diye konuştu.

- "İşlerimiz güzel gidiyor, daha da iyi olacağız"

Kuyumcu Zeki Önder ise çarşıda hareketli günlerin yaşanmaya başladığını ifade etti.

Tadilat ve onarım çalışmalarının yapıldığını dile getiren Önder, "Yavaş yavaş normalleşemeye başladık. Şükürler olsun. Allah bir daha böyle felaketi yaşatmasın. Çarşımız hafif hafif normalleşmeye, hareketlenmeye başladı. Hamdolsun daha da iyi olacağız inşallah. Devletimiz ve milletimiz sağ olsun." dedi.

 


Haber Kaynak : AA2

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi