Sivas'ta dağcılar Yıldız Dağı'nın zirvesinde Sarıkamış şehitlerini andı

Sivas

Dağcılar Yıldız Dağı'nın zirvesinde Sarıkamış şehitlerini andı

SİVAS (AA) - Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılında Sivas'taki 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı'nın zirvesine tırmanan bir grup dağcı, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

Sivas Doğa Sporları Kulübü (SADAK) üyesi 25 dağcı, Gençlik ve Spor Bakanlığının Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Biz hep aynı izdeyiz" sloganıyla düzenlediği Sarıkamış Şehitlerine Vefa Yürüyüşü'ne destek vermek için kent merkezindeki Millet Bahçesi önünde toplandı.

Dağcılar, buradan servis araçlarıyla merkeze 58 kilometre uzaklıkta yer alan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne geldikten sonra 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı'nın zirvesine tırmanmaya başladı.

Kar ve soğuk havanın etkili olduğu bölgede yaklaşık 3 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, Türk bayrağı açarak Sarıkamış şehitleri için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

SADAK Başkan Yardımcısı Zeki Söylemez, yaptığı açıklamada, çetin kış şartlarında şehitler için yaptıkları etkinliği başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden ecdadımızı rahmet, saygı ve minnetle andık. Allah, tüm şehitlerimizden razı olsun." dedi.


Haber Kaynak : AA2

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı