Osmaniye'de kadınlar ramazan için imece usulüyle yufka hazırlıyor

Osmaniye

Osmaniye'de kadınlar ramazan için imece usulüyle yufka hazırlıyor

OSMANİYE (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kadınlar, ramazan öncesi bir araya gelerek iftar ve sahur sofraları için yufka açıyor.

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen ailelerin kurulan çadırlarda yaşamını sürdürdüğü ilçede ramazan hazırlıkları başladı.

İmece usulü toplanan kadınlar, yufka yapımı için hamur yoğurarak mesailerine başlıyor. Bezelere ayrılan hamurlar, oklavayla açılarak odun ateşi üzerindeki sacda pişiriliyor.

İstiflenerek kullanıma hazır hale gelen yufka ekmekler, üzerine su serpilip yumuşatılarak iftar ve sahurda tüketilmesi için muhafaza ediliyor.

Yufka ekmek hazırlayan Rahime Tarımcı, AA muhabirine, komşularıyla bir araya gelerek yaptıkları yufka ekmeğin lezzetli olduğunu söyledi.

Tarımcı, yufkanın iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden olduğunu dile getirdi.

Asile Tarımcı da deprem riski nedeniyle evlerine giremediklerini ve çadırda kaldıklarını belirterek, "Ramazan öncesi imece usulü yufka hazırladık. Her şeye rağmen hayat devam ediyor." dedi.


Haber Kaynak : AA2

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi