Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evlerinin inşası sürüyor

Malatya Doğanşehir

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evlerinin inşası sürüyor

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yapılan bazı köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerden Malatya'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) kalıcı konut inşa çalışmaları kent genelinde sürüyor.

Doğanşehir ilçesinde kırsalda yaşayan hak sahipleri için 3 bin 587 köy tipi afet evi yapılacak. Bu evlerden 2 bin 427'sinin ihalesinin gerçekleştirildiği ilçede, 1160 evin de yapımı sürüyor.

Konutların önemli bölümünde kaba inşaatlar tamamlandı. Bu kapsamda Altıntop Mahallesi'ndeki 59 konutun yakın zamanda hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AA muhabirine, konutlardan bazılarının bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Bitmeye yaklaşan konutlarda iç mekanlardaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Zelyurt, "Mevsim şartları nedeniyle teslimler biraz sarktı ama evlerin bir kısmını inşallah aralık sonunda teslim etmiş olacağız. Evler 135 metrekare 3 1 olarak yapılıyor." dedi.

Zelyurt, ilçede depremlerden sonra çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgede yaklaşık 7 bin civarında köy tipi ev yapılması planlanıyor. İlk etapta yüzde 50'si yapılıyor. Geri kalanı ise uygun görülürse aynı yerlerinde yapılacak. Eğer uymaz ise geri kalanları için de toplu alanlar değerlendirilecek. Bizim ağır hasarlı binalarımız yıkıldığında Doğanşehir merkezde ve mahallelerde yüzde 70'lere varan yıkımlarla karşılaşıyoruz. İlçe merkezinde çarşı kalmadı. En çok hasar alan ilçeyiz. Burası 1250 rakımlı bir ilçe, kış şartları ağır geçiyor. Burada bu yıl kış daha erken başladı. Köy tipi evlerin yapılması ve yerlerin belirlenmesinde AFAD ile istişaremiz oluyor."


Haber Kaynak : AA2

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları