Kurutulmuş biber çuvalları binanın yıkılmasını engelledi

Kurutulmuş biber çuvalları binanın yıkılmasını engelledi

Kurutulmuş biber çuvalları binanın yıkılmasını engelledi

GAZİANTEP (AA) - ÖZGÜN TİRAN - MESUT KARADUMAN - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde üç katlı binanın zemin katında bulunan onlarca biber çuvalı, yan yatan binanın tamamen yıkılmasını önledi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremler İslahiye'de de yıkıma neden oldu.

İlçe merkezindeki 18 kişinin yaşadığı üç katlı bina, depremler nedeniyle zarar gördü.

Zemin katında bulunan kurutulmuş biber çuvallarının üzerine yaslanan bina, çuval olmayan bölümdeki taşıyıcıların zarar görmesi sonucu küçük bir açıyla yana yattı.

Depremin ardından bina sakinleri ikinci kattan atlayarak dışarıya çıktı.

- "Biber çuvalları olmasaydı bina tamamen yıkılırdı"

Depremzede Davut Karakuş, AA muhabirine, biber çuvalları sayesinde binanın yıkılmadığını söyledi.

Deprem nedeniyle binanın yan yattığını ifade eden Karakuş, binanın zemininde depoladıkları 45 ton kurutulmuş biberin bulunduğu çuvallar sayesinde hayata tutunduklarını ifade etti.

Çuvalların deprem sırasında eve esneklik sağladığını aktaran Karakuş, şöyle devam etti:

"Bizim kurtulma şansımız bu biberler oldu. Önce Allah sonra bu biberler sayesinde ayaktayız. Bu binada 18 kişilik bir aile olarak yaşıyorduk. 18 kişi de depremden sonra evin penceresinden aşağı atladık. Eşimle babamın bel kemiğinde kırık var. Çuvallardaki 45 tona yakın biber sayesinde kurtulduk çok şükür. Bu biber çuvalları olmasaydı bina tamamen yıkılırdı."

Çuval bulunmayan bölümün çöktüğünü anlatan Karakuş, çok zor bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Depremler nedeniyle çok korktuklarını anlatan Karakuş, "Deprem önce git gel yaptı, sonra aşağıdan vurunca kolonları patlatıyor. Kolonların patlamasıyla biberler devreye giriyor. Bina şu anda çuvalların üzerinde. Binanın bütün ağırlığı çuvalların üzerinde." dedi.

 


Haber Kaynak : AA2

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları