Kayseri'de 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi başladı

Kayseri

Kayseri'de 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi başladı

KAYSERİ (AA) - Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Kayseri Şubesince düzenlenen 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi başladı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'ndaki program, bu yıl "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kalite Yolculuğu" temasıyla hazırlandı.

Programın açılışında konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Mükemmellik Zirvesi'nin Kayseri'de düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Anadolu'nun ortasında bir şehir, sahili, denizi, limanı yokken ve ulaşım imkanları bakımından diğer rakiplerine nazaran avantajları yokken mucizeler yaratıyor; uzun yıllardır Türkiye'de ihracat rekorları kırıyor." dedi.

Çiçek, Kayseri'nin diğer Anadolu şehirlerine rol model olduğunu belirterek, bu nedenle zirvenin kente çok yakıştığını dile getirdi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar da kalite kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek, Türkiye'nin rekabet gücünü ve refah düzeyini yükseltmek için yaptıkları çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Kuruluşların kalite gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Bayraktar, "Uzun soluklu hedeflerle çalışan iş dünyasına, doğru bir rehberlik sunabilmek, onları yönlendirebilmek, onlara rehberlik yapabilmek için çalışıyoruz. Bu amaçla ulusal kalite hareketi EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli şemsiyesi altında çalışmalarımızla kuruluşlarımızın yönetim kalitesinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz." diye konuştu.

KalDer'in uzun süredir önemli faaliyetler yürüterek kuruluşların ufuklarının genişlemesine katkı sağladığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Sizlerin bilgiye, paylaşıma, iletişime, sosyal sorumluluk çalışmalarına verdiğiniz önemi, değerli ve önemli buluyoruz. 32 yıldır düzenlediğimiz çeşitli kongreler, etkinlikler, sempozyumlarda paylaşılan bilgilerin, kurumların geleceğine dair ufuklarını genişlettiğini görüyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek sürmeye, insan odaklı iş yapısı oluşturmaya özen gösteriyor ve bu yolda ilerliyoruz."

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy da Kayseri'de iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine katkıda bulunmak istediklerini dile getirerek, "Vizyonumuz paydaşlarımızla birlik olmanın verdiği güçle, üyelerimizin küresel rekabet güçlerinin artırılmasına ve ülke ekonomimizin büyümesine katkıda bulunmak, şehrimizi cazibe merkezi kılacak faaliyetler yürüterek, referans kurum olmaktır." ifadelerini kullandı.

KalDer Kayseri Şube Başkanı Erkut Korkmaz da derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Zirvede "yeni nesil yetkinlikler", "kalite yolculuğu" gibi konularda sunumlar yapılacak.


Haber Kaynak : AA2

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi