Kahramanmaraş'ta yaraların sarılması için "Dayanışma Obası" kuruluyor

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta yaraların sarılması için "Dayanışma Obası" kuruluyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AYKUT YILMAZ - Kahramanmaraş'ta depremlerin yaralarının sarılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından "Dayanışma Obası" kuruluyor.

Kılavuzlu Millet Bahçesi'ndeki alan, Etnospor Kültür Festivali'nde kullanılan geleneksel çadırların yanı sıra Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen çadırlarla oluşturulacak.

Obada kurulacak aşeviyle depremzedelere sıcak yemek imkanı sağlanacak. Diğer illerden gelen psikologlar her hafta çocuklar başta olmak üzere ailelere psikolojik destek verecek.

Dayanışma Obası'nda çocuklar için oyun oynanacak ve çizgi film gösterimi yapılacak çadırlar da kurulacak.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeev, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile beraber otağ kurulumu çalışmalarını inceledi.

Bakan Ajikeev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin afet haberini aldıktan sonra yaraları sarmak için çalışmalara başladığını belirterek, "127 Kırgız çadırı kurduk, 20 normal çadır getirdik. Bir de hastane, tıbbi alan oluşturacağız." dedi.

Arama kurtarma için Kırgızistan'dan 167 kişilik ekibin geldiğini kaydeden Ajikeev, ekibin dün enkaz altından bir kişiyi 180 saat sonra çıkardığını, büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Kırgız çadırlarını kurmanın kolay olduğunu anlatan Ajikeev, "Sıcak tutar, hava sirkülasyonu da kolay. İçerisinde odun, kömür yakılabiliyor. Türk vatandaşlarımıza bir süre barınma sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

- "Daima birlikteyiz"

Kazakistan'dan getirilen otağların kurulumundan sorumlu olan Sıpatayev Beregen Dauletbakoğlu da acı zamanda, dost ve kardeş ülke Türkiye'yi yalnız bırakmamak için yola çıktıklarını ifade etti.

Bu seferberliği birlikte yürüteceklerini vurgulayan Dauletbakoğlu, "Ülkemizden gelmek isteyen çok gönüllü arkadaş vardı ama zaman, imkan kısıtından dolayı gelen arkadaş sayısı 15. Bu 15 kişi seçilmiş olanlar. Arkamızda Kazakistan halkı var. Türkiye'nin yanındayız. Sonuna kadar, daima birlikteyiz. Çadırlar geniş, soğuğa ve depreme karşı dayanıklı. Bu dayanıklılığı onun özel kuruluşundan kaynaklı." dedi.

 


Haber Kaynak : AA2

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi