Kahramanmaraş'ta kadınlar yıkılan mahalle camisinin bahçesindeki çadırda mukabele okuyor

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta kadınlar yıkılan mahalle camisinin bahçesindeki çadırda mukabele okuyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - MESUT KARADUMAN / GÖKHAN BALCI - Kahramanmaraş'ta depremzede kadınlar, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan mahalle camisinin bahçesine kurulan çadırda mukabele geleneğini sürdürüyor.

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta birçok binanın yanı sıra camiler de zarar gördü.

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğünce, ilçede yıkılan veya hasar gören 30 caminin bahçesine çadır kuruldu.

Karaziyaret Mahallesi'nde yıkılan Şehit Cengiz Camisi'nin bahçesinde kurulan çadırda da ramazan ayının vazgeçilmezlerinden mukabele geleneği devam ediyor. Öğle namazından önce başlayan mukabeleyi takip eden depremzede kadınlar, kurs öğreticisinin Kur'an-ı Kerim tilavetini dinliyor.

Mukabeleden sonra bazı kadın ve çocuklara da Kur'an dersi ve dini eğitim veriliyor.

Şehit Cengiz Camisi imamı Ömer Kavak, AA muhabirine, depremin ardından ilk günlerde cenazelerin defin işlerini yaptıklarını söyledi.

Ardından ibadetlerin aksamaması için gayret ettiklerini anlatan Kavak, "Cenaze işlemlerimizi tamamladıktan sonra cami için girişimlerde bulunduk. Diyanet bize bir çadır mescidi ayarladı. Çadır mescidimizde ibadetlerimize devam ettik. Şu an Kur'an kurslarımız bu çadırda devam ediyor. Mahallemizdeki kadınlarımız bu çadırda mukabele geleneğini yerine getiriyor. Bir süre daha ibadetlerimizi bu çadırda yerine getireceğiz." dedi.

Kavak, ibadetlerin devam etmesinin sevindirici olduğunu, kadınların mukabeleye ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

- Günde 25 kişi mukabeleye katılıyor

Kavak'ın eşi ve Kur'an kursu öğreticisi Gülizar Kavak da caminin yıkılmasından dolayı çok üzüldüklerini vurguladı.

Caminin yıkılmasına rağmen insanların çadırda ibadetlerini aynı şekilde sürdürmeye çalıştığına işaret eden Kavak, "Yıllardır camide sürdürdüğümüz mukabele geleneğine bu sene çadırda devam ediyoruz. Mahalledeki kadınlar da mukabeleye devam etmemizi istiyordu. Kadınların talebi karşılandı, burada mukabelemizi okuyoruz. Günde 25 kişi mukabeleye devam ediyoruz. Allah bir daha ülkemize böyle bir afet vermesin." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Nursel Dağtekin de depremde evleri zarar gördüğü için çadırda kaldıklarını belirtti.

Dağtekin, önceki yıllarda mukabeleyi camide okuduklarına dikkati çekerek, "Sağ olsun, hocamızın çabalarıyla çadır kuruldu ve caminin bahçesinde mukabelemize devam ediyoruz. Hepimiz depremzedeyiz, üzgünüz. Her şeye rağmen ibadetlerimize devam ediyoruz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Şenay Meşe ise depremde evlerinin yıkılmasına rağmen memleketlerini bırakıp gidemediklerini dile getirerek, çadırda da olsa mukabelelerini aksatmadan sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti.


Haber Kaynak : AA2

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı