İki depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 1902 ibadethaneden 725'i hasar almadı

İki depremin merkez üssü Kahramanmaraş

İki depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 1902 ibadethaneden 725'i hasar almadı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İZZET MAZI - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 1902 ibadethaneden 725'i yaşanan bu büyük afetten etkilenmedi.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce bina yıkıldı, ağır hasar gören binlerce bina için ise yıkım kararı verildi.

Depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Kahramanmaraş'ta 1902 ibadethaneden 31'i yıkıldı. Acil yıkım kararı verilen 68'inde ise çalışmalar devam ediyor.

Büyük yıkımların yaşandığı afette ibadethanelerden 725'inde herhangi bir hasar oluşmadı. Kalanlardan 272'sine ağır, 128'ine orta ve 587'sine ise az hasarlı raporu verildi.

Depremlerin ardından 45 ibadethaneye tespit için girilemediği, 18'inde çalışmalarının devam ettiği, 28'inin ise değerlendirme dışı bırakıldığı öğrenildi.

İbadethanelerdeki yıkım işlemleri ise DSİ Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AA muhabirine, hasarlı ve yıkılan ibadethanelerin yerine çadır mescitlerin oluşturulduğunu söyledi.

Şehrin yeniden inşa ve ihya çalışmalarını titizlikle sürdüğünü aktaran Güngör, "Ramazan ayı dolayısıyla hasarsız camilerde hazırlıklar son aşamaya geldi. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir çalışma gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
 

 


Haber Kaynak : AA2

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları