HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adana'da konuştu:

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adana

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Adana'da konuştu:

ADANA (AA) - Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan işçilerin kadro almaları için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Arslan, Seyhan ilçesindeki bir otelde düzenlenen HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Adana Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda, sendikanın, Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olduğunu söyledi.

KİT'lerde görev yapan işçilerin kadroya alınması çalışmalarına değinen Arslan, "Taşeron işçilerin kadro mücadelesini geçmişte olduğu gibi yine biz yapıyoruz. Biz, arkadaşlarımız kadro alırsa 10 bin üyemizi kaybedeceğiz. Helali hoş olsun, yeter ki siz kadronuza kavuşun. Biz sizin kadro almanız için mücadele edeceğiz." dedi.

Arslan, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile protokol imzalandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Protokolün yerine gelmesini istiyoruz. Yeni bir şey istemiyoruz, bunu imzaladık ve yerine getirilmesini istiyoruz. Özlük haklarımız konusunda da mücadelemizi sürdüreceğiz. Umutsuz olmasınlar biz bitmeden bitirmeyeceğiz. Bu meseleyi yine biz çözeceğiz ama bize ve HAK-İŞ'e güveneceksiniz. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın güvencesi ve göstergesidir. Biz, bu işin mücadelesini bu can bu tende olduğu sürece sürdüreceğiz. İnşallah kısa zamanda biz bu işi başaracağız."

Türkiye ve dünyada sendikal hareket için tarihi başarıya imza attıklarını dile getiren Arslan, yeni başarılar elde etmeyi beklediklerini kaydetti.

Kongreye AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay da katıldı.


Haber Kaynak : AA2

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları