Gambiya Özel Elçisi Hassan Faal EXPO 2023 için Kahramanmaraş'ta

Gambiya Özel Elçisi Hassan Faal EXPO 2023 için Kahramanmaraş

Gambiya Özel Elçisi Hassan Faal EXPO 2023 için Kahramanmaraş'ta

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Gambiya Yatırım ve Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Özel Elçisi Hassan Faal, EXPO 2023'e ev sahipliği yapacak olan Kahramanmaraş'ta temaslarda bulundu.

Faal, kentteki temasları kapsamında, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i makamında ziyaret etti.

Daha sonra Mahçiçek ile birlikte EXPO 2023 rekreasyon alanına geçen Faal, çalışmaları yerinde inceledi.

Burada yetkililerden bilgi alan Faal ve beraberindekiler, daha sonra EXPO 2023 tanıtım filmini izledi.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Faal, EXPO 2023 projesini çok beğendiğini ve Kahramanmaraş'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gambiya olarak organizasyona ellerinden gelen desteği vereceklerini ve bundan dolayı katılım sağladıklarını belirten Faal, "Bu şekilde tüm dünyaya sizin ve insanlarınızın ne kadar sağlam olduğunu göstermek istiyoruz. Deprem durumundan çok hızlı bir şekilde çıkabildiniz. Bu gücünüze daha da güç kattınız ve ayakta kaldınız. Benim buradaki görevim Türkiye ve Gambiya arasındaki yatırımların geliştirilmesi yönündeydi. Bundan dolayı inanıyorum ki eşsiz bir ilişki kuracağız." diye konuştu.

Başkan Mahçiçek de Gambiya'nın EXPO 2023'e katılım sağlayacak 29 ülkeden biri olduğunu hatırlatarak, “Kendileri ağustos ayında açacağımız EXPO’muza katılacaklar. Ülkemizin Afrika ülkeleriyle hem ekonomik hem de sosyal münasebetleri her geçen gün büyüyor. EXPO’muzun çok önemli bir katkısı da katılan ülkelerle ekonomik işbirliği gerçekleştirmektir." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : AA2

Anahtar Kelimeler: Gambiya Elçisi Hassan Kahramanmaraş'
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları