Depremde hayatını kaybedenler için "Şehitlere veda, Türkiye'ye vefa" programı düzenlendi

Depremde hayatını kaybedenler için

Kahramanmaraş'ta "Şehitlere veda, Türkiye'ye vefa" programı düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Şehitlere veda, Türkiye'ye vefa" programı gerçekleştirildi. 
 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak, hayatını kaybedenler için okutulan 281 hatmin duası yapıldı. 
 

Etkinlikte konuşan Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, deprem sonrasında sağlam cami ve Kuran kurslarını halka açtıklarını ve insanların oraya yerleşmesini sağladıklarını hatırlattı.
 

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın da, deprem sonrası tüm ülkenin birlik olduğunu aktararak, "Türkiye acıyı paylaşmada çok büyük bir millettir. Acıyı paylaşmada, yaraları sarmada bu milletin üstüne bir millet yoktur. Ateş sadece düştüğü yeri değil, hepimizin yüreğini yaktı. Bu milletin yüreği geniştir. İnşallah bu acıların yaraları da paylaştıkça azalacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından depremzede çocuklar, üzerlerinde "Teşekkürler Türkiye'm" yazan tişörtlerle sahneye çıkarak Türkiye haritasının portresini oluşturdu.

Programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, İlçe Belediye Başkanları, çeşitli kurumların müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı.
 


Haber Kaynak : AA2

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı