Depremde hayatını kaybeden oğlundan bir hatıra bulmak için enkaz başında bekliyor

Depremde hayatını kaybeden oğlundan bir hatıra bulmak için enkaz başında bekliyor

Depremde hayatını kaybeden oğlundan bir hatıra bulmak için enkaz başında bekliyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ALİ RIZA AKKIR/ALİ BALLI - 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yıkılan binada hayatını kaybeden oğlundan kalan bir hatıraya ulaşmak isteyen 66 yaşındaki Hüseyin Büyüktanır, enkaz bölgesinden ayrılmıyor.

Büyüktanır ailesi, depremlere Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'ndeki Erciyes Apartmanı'nda bulunan evlerinde yakalandı. Sarsıntıların etkisiyle ilk iki katı çöken binanın ikinci katında göçük altında kalan Büyüktanır ile eşi ve iki çocuğu, enkaz altından kurtarıldı.

18 yaşındaki oğlunun cansız bedenine ise depremden 4 gün sonra ulaşılan Büyüktanır, oğlundan geriye kalan bir anıya ulaşmak umuduyla enkazın bulunduğu alandan ayrılmıyor.

Büyüktanır, AA muhabirine, deprem sırasında eşine yere yatmasını söylediğini belirtti.

Sarsıntı sırasında kaçamadıklarını, bir anda tavanın üzerlerine çöktüğünü anlatan Büyüktanır, "Enkaz altından eşim ve iki çocuğumla depremden yaklaşık 5 saat sonra çıkarıldık. En küçük oğlum ise enkazda kaldı." dedi.

Oğlunun uzun uğraşlar sonucu cansız bedenine ulaşıldığını dile getiren Büyüktanır, şunları kaydetti:

"Depremin olduğu günden bu yana bölgeden hiç ayrılamadım. Bütün eşyalarımız enkaz altında kaldı. Anılarımız, hatıralarımız yok oldu. 18 yaşındaki oğlum liseyi yeni bitirmişti, hayalleri vardı. Enkazdan oğlumun bir hatırası veya ondan kalan bir tişörtü çıkar mı diye bekliyorum. Benim için çok acı bir şey. İş makinesi operatörleri de bana yardımcı olacaklarını söyledi. İnşallah bir anısına ulaşacağız."

 


Haber Kaynak : AA2

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı