Boşaltması istenen dairenin kapısının baltayla kırıldığını öne süren kiracı ev sahibinden şikayetçi oldu

Boşaltması istenen dairenin kapısının baltayla kırıldığını öne süren kiracı ev sahibinden şikayetçi oldu

Boşaltması istenen dairenin kapısının baltayla kırıldığını öne süren kiracı ev sahibinden şikayetçi oldu

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde kiracı, boşaltması istenen dairenin kapısını baltayla kırdığı iddiasıyla ev sahibinden polise şikayetçi oldu.

Dutlubahçe Mahallesi'nde evli ve bir çocuk annesi Sevda Kaplan, AA muhabirine, 7 yıldır aynı evde oturduklarını söyledi.

Ev kirasının 1150 lirayken birkaç ay içinde önce 2250 liraya, ardından da 3 bin liraya yükseltildiğini anlatan Kaplan, şunları dile getirdi:

"Annemi getireceğim' diyerek ev sahibi bizi evden çıkartmak istedi. Biraz süre istedik. Telefon ile eşimi arayıp 'Evimi hemen boşaltın.' diye hakaretler etmiş. Eşim konuşmak için iş yerine çağırmış. Telefonu kapattıktan hemen sonra ev sahibi eve geldi. Kapıyı açtım, elinde balta ile eve zorla girmeye çalıştı. Aramızda arbede yaşandı ve kapıyı kapatmayı başardım. Balta ile kapıya vurdu. Kapının her yerini kırdı. Çocuğum o sırada titremeye başladı. Çocuğu korumaya çalıştım. Komşularım yardıma koşunca uzaklaştı. Bunu yapanın öğretmen olması da çok üzücü."

Ev sahibinin cezalandırılmasını isteyen Kaplan, "Hukuki süreci başlattık. Ceza alması için elimden geleni yapacağım. Oğlum o gece korkusundan uyuyamadı." ifadelerini kullandı.

- Ev sahibi, kapıyı baltayla kırdığı iddiasını yalanladı

Ev sahibi Mehmet Gökdere ise açık kalp ameliyatı olan annesi ve hasta babasının Kaş ilçesindeki köyde yaşadıklarını, geçen yıl mart ayından bu yana onları Antalya'ya getirmeye çalıştığını ifade etti.

Bu nedenle marttan beri kiracılarına evden çıkmaları için uyarıda bulunduğunu anlatan Gökdere, şunları söyledi:

"Benden çıkmak için süre de istediler. 4 bin liraya bir ev buldular. Benden bir yıl peşin olarak kiralarını öderlerse evden çıkabileceklerini söylediler. '4 aylık kirayı vereyim.' dedim, onu da kabul etmediler. Amaçlarının evden çıkmak olmadığını anladım. Telefon konuşmamızda Ali Kaplan, beni döveceğini söyleyerek tehdit etti. Yüz yüze konuşalım diye eve gittim ancak eşi çıktı. Bir anda bağırmaya başladı. Öyle yapınca da çıktım. Balta ve kapının kırılmasıyla ilgili bilgim yok. Hatta bir komşu beni arayınca kapının kırıldığından bilgim oldu. Belki de kendilerini haklı göstermek için evin kapısını kırdılar."


Haber Kaynak : AA2

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı