Afşin-Elbistan B Termik Santrali`ndeki Arıza

Afşin-Elbistan B Termik Santrali`ndeki Arıza

Türkiye'nin En Yüksek Kapasiteli Termik Santrali Olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali 3. Ünitesinde 2012 Ekim Ayında Meydana Gelen Arızanın Yüzeysel Olduğu Belirtilerek, Ünitenin 2 Ay İçerisinde Devreye Alınabileceği Bildirildi.

Geçtiğimiz yıl 8 Ekim günü saat 21.16'da meydana gelen ve sistemin enerjisiz kalması nedeniyle türbin koruma sisteminin devreye girmemesinden dolayı oluşan arızanın boyutları belli oldu. Afşin-Elbistan B Termik Santrali Müdürü İbrahim Şehirlioğlu, 3. ünitede meydana gelen ve daha sonra yangına neden olan arıza hakkında gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Yapılan çalışmalar nedeniyle 3. ünitenin imalatçısı olan Mitsubishi firmasından teknik heyetin santrale geleceğini ve ünitenin toplandıktan sonra devreye alınacağını dile getiren Şehirlioğlu, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi 8 Ekim 2012 günü saat 21.16'da santralin 3. ünitesinde bir arıza yaşandı ve ünite devre harici oldu. Sistemin enerjisiz kalması sonucu türbin koruma sistemi devreye girmediği için türbin şaftının yatakları yüzeysel hasar gördü. Türbin-generator şaftının daha kısa sürede durması nedeniyle yatakların ısınması sonucu yangın çıktı ve anında müdahale edilerek yangın kısa sürede söndürüldü. Arızanın ardından üretici firmalar ile irtibata geçtik ve daha sonra arıza tespitine başladık. Yaptığımız arıza tespitinde önemli bir durumun olmadığını belirledik. Şimdi ise üretici firma olan Mitsubishi'den teknik bir ekip gelecek. Daha sonra ise tahminlerimize göre 2 ay gibi bir süre zarfında üniteyi devreye alacağız. Şuanda büyük bir arıza yok. İnşallah en kısa zamanda 3. ünitede yeniden elektrik üretimine başlayacağız."

Öte yandan, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne ait basınçlı sıcak su formundaki ısı enerjisinin bölgesel ısıtma sistemi için satışı amacıyla 27 Aralık 2012 günü yeniden ihaleye çıkarken, yapılan ihaleye teklif gelmedi. "Ekonomik açıdan en avantajlı teklif-en yüksek fiyat" esasına göre düzenlenen ancak teklif gelmeyen ihalenin yeniden yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. (İHA)



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu
MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan Dönemi Başladı
Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”
Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya Geldi
Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği
Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu