Akdeniz Üniversitesi öğrenci adayları, özel yetenek sınavında ter döktü

Akdeniz Üniversitesi öğrenci adayları, özel yetenek sınavında ter döktü

Akdeniz Üniversitesi öğrenci adayları, özel yetenek sınavında ter döktü

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından öğrenci adayları için özel yetenek sınavları düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesinde 226, Spor Bilimleri Fakültesinde ise 125 kontenjan için 3 bine yakın başvuru oldu.

Sınav ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, çok yoğun bir katılımla sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sınavın 1,5 saat sürdüğünü kaydeden Paşaoğlu, "Resim bölümümüze 33, heykel bölümümüze 20, grafik bölümümüze 43, seramik bölümümüze 21, müzik bölümümüze 23, fotoğraf bölümümüze 33, geleneksel Türk sanatları bölümümüze 30 ve tekstil ve moda tasarımı bölümümüze 23 kişi olmak üzere engelli ve yabancı uyruklu öğrenciler de dahil, toplam 226 yeni öğrencimizi seçmiş olacağız." ifadesinde bulundu.

Özel yetenek sınavına bin 787 ön başvuru olduğunu aktaran Paşaoğlu, sınava katılım sayısının da bine yaklaştığını dile getirdi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop da sınavı 2 aşamalı olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, "Toplamda bin 116 adayın başvuru yaptığı sınav sürecinde beden eğitimi ve spor bölümüne 20 kadın 20 erkek, antrenörlük eğitimi bölümüne 20 kadın 20 erkek ve 5 engelli aday, rekreasyon bölümüne ise 18 kadın, 18 erkek ve 4 engelli aday alınacak. 1 Eylül günü kazanan adaylar duyurularak, sınav süreci tamamlanmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : AA2

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları