AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı Kahramanmaraş
Siyasi 20.06.2023 13:48:00 0

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı Kahramanmaraş'ta yapıldı

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı Kahramanmaraş'ta yapıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, 6 Şubat'taki merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan 95 belediyenin başkanı katıldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, depremin yaralarını sarmak amacıyla var güçleriyle çalışmalara devam etiklerini söyledi.

Bu zamana kadar yapılan çalışma ve gelecek süreçte yapılacak çalışmaları istişare edeceklerini belirten Yılmaz, deprem bölgesine gelerek yardımda bulunan kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Parti olarak insanı merkeze alan hizmet odaklı çalıştıklarını ve vatandaşlara hizmet etme derdinde olduklarını anlatan Yılmaz, vatandaşa sundukları her hizmetin dertlerini azalttığını dile getirdi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ifadeleriyle 'Biz dertliyiz.' Bu dert insanımızın ihtiyaç duyduğu, bizim yetişmeye çalıştığımız hizmetlerin yüreğimizde oluşturduğu sıkıntıdır. Vatandaşlarımıza sunduğumuz her hizmet, bizim derdimizi azaltır ve daha fazlasını yapmak için gayretimizi artırır. Muhalefet partilerinden en temel farkımız budur. Onlar 'nasıl algı oluştururuz, nasıl gösteriş esaslı propaganda yaparız, nasıl algı organizasyonları içerisinde oluruz' onun peşindeler. Biz ise kulun duası ve Allah'ın rızasına inanır ve esas olanın Allah'ın rızası olduğunu içimizde taşırız. Gösteriş ve kibirden uzak dururuz. Gönüle girmenin yolunun, samimiyetten, tevazudan geçtiğine yürekten inanırız. Yapmacık değil altını çiziyorum yürekten inanırız. 28 Mayıs seçimlerinin üzerinden henüz 23 gün geçti. Bakın biz buradayız. Muhalefet ne yapıyor? Muhalefet birbirinin yüzünü tırmalıyor. Bütün bakanlarımız ülkemize hizmet yarışı içinde görevleriyle ilgili alanlardalar. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak bizler de sahadayız. Muhalefet, özellikle ana muhalefet ise diğer masa mensupları çeşitli entrikalar peşinde, seçim mağlubiyetinin hesabını birbirlerine çıkarma yarışındalar. Birbirleriyle olan hiziplerinin oluşturduğu makam ve koltuk kavgaları milletimize göstermek zorunda oldukları saygının da önüne geçmiştir. Zaten hiçbir zaman amaçlamadıkları hizmeti akıllarına bile getirmemektedirler. Onlar ülkemizin insanının gözünün içine baka baka ideolojik kavgaları ve itiş kakışları ile meşgul iken, bizler hizmet belediyeciliği yetmez, sosyal belediyecilik o da yetmez biz gönül belediyeciliği ile birbirimizle yarışıyoruz."

Yılmaz, depremin hemen ardından 808 AK Partili belediyenin vakit kaybetmeden deprem bölgesine koştuğunu dile getirdi.

Deprem zamanı yüreğini ortaya koyarak bölgeye koşanlara teşekkür eden Yılmaz, "Lojistik destek olarak 51 bin 66 personel ile 15 bin 537 iş makinesi, 3 bin 745 jeneratör, 24 bin 984 çadır, konteyner, 10 bin 707 tır gıda, (ekmek, su, bakliyat) 6 milyon 552 bin 195 yatak, yastık, battaniye, uyku seti, 16 milyon 342 bin çocuk bezi, hasta bezi, mama, hijyen malzemesİ, 16 milyon 113 bin mont, pantolon, ayakkabı, kazak, çorap ve 560 bin 610 ısıtıcı deprem bölgemize ulaştırıldı." diye konuştu.

- "Biz istikrar diyoruz"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü bir devlet olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı'na girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük şahlanış dönemi başlamıştır. Bizler de Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Biz istikrar diyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu sahiplenmiş kadrolarımızla el ele tüm sorunlarımızı aşacağız, geleceğe emin adımlarla koşacağız. AK Parti ülkemizin kronik sorunlarının çözümü noktasında bugüne kadar çok büyük adımlar attı. Bu adımlar artarak devam edecek, Türkiye Yüzyılı'nın yükselişini ise hep birlikte sağlayacağız. 81 vilayetimizin her karışına dokunan eserlerimizle, her zaman halkımızın karşısında olacağız. 85 milyonun geleceğine Allah'ın izniyle, halkımızın desteğiyle ışık tutacağız. Milletimize yapmayacağımız hiç bir şeyin sözünü vermedik, söz verdiklerimizi de yapmak için gecemizi gündüzümüze mutlaka kattık."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, depremin ardından kentte yapılan çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Program, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.
 

Haber Kaynak : AA2

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

23.2° / 10.1°

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademisi Başladı

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi