Adana'da yılın ahisi, kalfası ve çırağına plaket

Adana

Adana'da yılın ahisi, kalfası ve çırağına plaket

ADANA (AA) - Adana'da Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığınca (ESOB) düzenlenen programda yılın ahisi, kalfası ve çırağına plaket verildi.

Vali Süleyman Elban, Büyüksaat Ziya Paşa Parkı'nda düzenlenen törende, Ahilik Teşkilatının hem Anadolu'nun Müslümanlaşmasında etkili olduğunu hem de devlet kurumlarının yönetilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Dünyadaki son ekonomik gelişmelerle küçük işletmelerin dezavantajlı duruma düştüğünü ve esnafın buna göre tedbir alması gerektiğini anlatan Elban, "Yoksa bu yoğun pazarlama, sermayenin gücü karşısında küçük esnafın dayanma gücü olmayacaktır. İnşallah önümüzde kutlayacağımız her haftada bu ve benzer problemleri daha az konuşuruz." dedi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger de 12. yüzyılda temeli atılan ahiliğin Türk milletine özgü önemli bir kültür hazinesi olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Elban ve Göger, yılın ahisi olarak tüfek tamircisi Abdulcabbar Evyapar'a ahilik kaftanı giydirdi, katılımcılar törende yılın kalfası ve çıraklarına da ödüllerini verdi.


Haber Kaynak : AA2

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi