Türkiye-Tayvan ilişkilerini MADO güçlendirecek
Gündem 15.08.2019 09:16:21 0

Türkiye-Tayvan ilişkilerini MADO güçlendirecek

Bayrağını götürdüğü ülkelere, Türk kültürünüde götürerek MADO markasını perçinleyen 4. Kuşak Dondurma Ustası Mehmet Sait Kanbur 36 ülkenin ardından şimdide Tayvan-Türkiye ilişkilerini daha da güçlendirecek.

Dünyaya dondurmayı sevdiren ve günlük 110 ton dondurma üreterek 36 ülkeye ihracat yapan MADO Türkiye Tayvan ilişkilerinin güçlenmesi için köprü vazifesi görecek.Yıllık 3 milyar Dolar cirosu bulunan TECO grup, 168 yıllık köklü bir firma olan MADO ile ortaklığını perçinleyerek Hindistan ve Çin pazarına Kahramanmaraş dondurması ile açılmayı planlıyor.  

KÜLTÜR MİSYONU TEMSİLCİSİ GELDİ 

Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang ile Tayvan Anadolu Ajansı ve CNA Merkezi Haber Alma Kanalı Muhabiri HorngRuHoMADO'nun davetlisi olarak Kahramanmaraş'a gelerekTeknolojinin son ürünleri ile donatılmış yeni fabrikayı gezerek bilgi aldı.


YENİ ÜRETİM TESİSİ 

MADO'nunyeni üretime soktuğu teknolojinin son ürünleri ile donatılmış tesisini gezen Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang, Dondurmaya ve MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur'un, ‘Bir insanın iki memleketi vardır. Birisi doğduğu yer, birisi de doyduğu yer' felsefesine hayran kaldığını belirterek: "MADO'nun güçlü bir şirket olmasının yanında kendine özgü olduğunu gördük. Özellikle fabrikası büyüleyici ve etkileyiciydi. Bu hususta MADO'nun Türkiye Tayvan ilişkilerinde köprü olmasını diliyorum" dedi.


BİZ DÜNYAYA MODEL OLMAK İSTİYORUZ

Tayvan Anadolu Ajansı ve CNA Merkezi Haber Alma Kanalı Muhabiri HorngRuHo'ya bir röportaj veren MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, dünyaya örnek olmak istediklerini belirterek şunları söyledi: " Üretimi bu fabrikada yapıyoruz. Buraya yeni taşındık. Burada günlük kapasitemiz 110-120 ton. Yurt dışına ihracatı bu fabrikadan yapıyoruz. Bu bölümde çalışan sayımız 700 kişi. Hem dondurma, hem tatlı, hem de pasta üretimi yapıyoruz.


İHRACAT VE ÜRETİM KAHRAMANMARAŞ'TA 

Dışarıdan gelen taze sütleri burada işliyoruz. Yaptığımız dondurmaların hepsi keçi sütü ağırlıklı. Meyveler günlük ve serada olmayıp tarlada yetişen mevsiminde aldığımız meyveler. Bu meyveler ile meyveli dondurma yapıyoruz. Dondurma yapımın da bir diğer konu ise hammadde. Hammadde çok önemli. Çünkü hammadde ne kadar iyi olursa, ürettiğiniz dondurma o kadar iyi olur. Ustalıkta hammadde ile birleşince ortaya dünyayı kendine hayran bırakan Kahramanmaraş dondurması çıkıyor. Biz dördüncü kuşak bir aileden geliyoruz. Osmanlıdan bu yana bizim kuşak devam ediyor. Aynı zamanda ustalık ve hammadde birleştiği zaman bu gördüğünüz ürün ortaya çıkmakta. Burada bizim arzu ettiğimiz şey dünyaya model olmak. Kahramanmaraş dondurması tabi dünyaya model. Bizde bu modeli doğum yerindeyiz. Dondurmacı bir aileden gelmekteyim. Yurt dışında 36 ülkeye ihracat yapıyoruz. Tayvan'a da dondurmam bu fabrikadan gidiyor.


HAYATI ÇIRAKLIK İLE ÖĞRENDİM

Hayatı babamın bastığı yere basarak öğrendim. Ustada ustalıktan öğrenilir. Ben babalığı babamdan öğrendim. Baba ilk modeldir. Babamdan öğrendiğimden sonra usta olmaya doğru ilerledim. Tabi ustalık kolay birşey değil, zaman içerisinde olur. Ama bütün işlerinden başında sevgi var. Sevgisiz olmaz. Sevmediğiniz işte başarılı olamazsınız. Başarılı insanlar her zaman önünü gören insanlardır. Sadece gözüyle değil beyni ile görüyor. Dünyayı büyük hale getireceksek


HAYAL KURMAZSAK BAŞARAMAYIZ

Birinin veya birilerinin model olması gerek. Model olabilmek için enerjiye ihtiyaç var. Bir insanın ne yaparsa yapsın ister resim çizsin, ister müzik söylesin mutlaka bir hayal gücü olması lazım. Rüya görmesini bilecek. Rüya görmediğimiz zaman bir adım öne geçemeyiz.


Türkiye Tayvan ilişkilerinde MADO'nun köprü olmasını istiyoruz. Şu anda benim yanımda Tayvanlı var, ben Tayvanlıyım. İnsanların iki vatanı olur. Bir doğduğu yer, bir doyduğu yer. Biz Tayvan'da doğmamış bile olsak büyük bir yatırım ağımız var. Tayvan için ileride  küçük bir üretim tesisi yapacağız . Oraya model olmak için tesisi düşünüyoruz. Bizim şu anda Bulgaristan, Almanya ve Azerbaycan'da cep (küçük üretim tesisi) üretimimiz var.Ayrıca  ABD ve İngiltere ile iyi niyet mektuplarını imzalayarak oralarda cep üretim yapmaya karar verdik. Daha sonra da Tayvan'a da geleceğiz"


TAYVAN EKONOMİ VE KÜLTÜR MİSYONU TEMSİLCİSİ YASER TAİ-HSİANG:  MEHMET BEY'DEN CAMİ İÇİN DESTEK İSTİYORUZ

Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang burada yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Türkiye, Tayvan için çok büyük bir stratejik ortak. Zira Avrupa pazarına da Türkiye üzerinden açılıyoruz. Dolayısıyla Tayvan Türkiye ilişkileri kazanıyor. Bizde bununla alakalı sadece Tayvan'ın Türkiye'den değil, Türkiye'nin de MADO ortaklığı ile kazanmasını arzuluyoruz.


KENDİNE ÖZGÜ BİR ŞİRKET

MADO'nun güçlü bir şirket olmasının yanında kendine özgü olduğunu gördük. Özellikle fabrikası büyüleyici ve etkileyiciydi. Bu hususta MADO'nun Türkiye Tayvan ilişkilerinde köprü olmasını diliyorum. İki ülke arasındaki ilişkilerde sadece iş değil, ayrı zamanda kültür, eğitim ve bilim ve teknolojinin de büyük rol oynadığını düşünüyorum. Bu noktada Tayvan'ın Taipei şehrindeki inşaatına başlanacak olan cami için MADO'dandestek bekliyoruz. Öte yanda da bizi sıcak karşılayan MADO yönetimi vetüm Kahramanmaraş halkına teşekkür ederiz."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.3° / 11.5°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı