Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi Açıldı
Eğt.-Kült. 5.08.2018 17:58:42 0

Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi Açıldı

Kahramanmaraş'a özgü şiir, değiş, ağıt ve özel sözlerin kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi geniş bir katılımla hizmete açıldı.


Tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarma adına adeta seferberlik başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş'a ikinci bir müzeyi daha kazandırdı. Mutfak Müzesiyle şehrin mutfak kültürünü kayıt altına alan Dulkadiroğlu Belediyesi, aynı zamanda turizme de önemli bir katkı sağlamıştı. Mutfak Müzesi'nin hemen yanında bulunan başka bir konağı daha restore eden Dulkadiroğlu Belediyesi, bu konağı da Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi olarak hizmete sundu.
Düzenlenen açılış programında açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necati Okay, hizmete kazandırdıkları müze sayesinde sözünde yazının da kalıcı olacağını dile getirdi.
Şehrin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarma adına birçok çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Okay, bu çalışmalardan en önemlisinin ise konak restorasyonu çalışmaları olduğunu aktardı. Restorasyonunu tamamladıkları konakları da şehrin tarihi ve kültürel değerlerini turizme sunma adına değerlendirdiklerini anlatan Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kahramanmaraş Valiliğimiz ile birlikte SODES projesi kapsamında Somut Olmayan Korunması ve yaşatılması oldukça güç olan soyut mirası korumak ve yaşatmak üzere bu müzeyi hayata geçirdik.


Burada derlenecek olan veri ve değerler korunmak üzere Maraş Araştırmalar Merkezine gönderilecektir. Geçmişten günümüze aktarılan değerlerin korunması ve tanıtılmasında müzemiz etkin rol oynayacaktır. Şehrimizde bulunan bütün öğrencilerin en az bir kere burayı ziyaret etmesine yönelik proje hazırlıyoruz."
Başkan Okay'ın ardından bir selamlama konuşması yapan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş Valiliği'nin SODES kapsamında projeye destek olduğunu hatırlattı. Dulkadiroğlu Belediyesi'nin tarihi ve kültürel çalışmalarını desteklediklerini anlatan Okatan, yeni nesillerin bu özel projelerle tarihini daha iyi öğreneceğini dile getirdi.
Okatan'ın ardından konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'da Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a böyle anlamlı projelere imza attığı için teşekkür etti. Somut Olmayan Kültürel Miraslar Müzesi'nin bulunduğu kapalı çarşı ve çevresinde bu gibi özel projeler yaptıklarını anlatan Erkoç, Kahramanmaraş'ın turizm açısından en gözde alanın bu bölge olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından kurdele kesim törenine geçildi.
Açılış programına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Cesur, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Ak Parti Kahramanmaraş 24. Dönem milletvekili Sıtkı Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş 23. Dönem Milletvekili Cafer Tatlıbal, Ak Parti Kahramanmaraş 21 ve 22. Dönem Milletvekili Ali Sezal partililer, il müdürleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

11° / 5.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı