Reel Sektörün Sorunları Konuşuldu
Ekonomi 21.12.2018 15:00:56 0

Reel Sektörün Sorunları Konuşuldu

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Kilis ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kalkınma Ajanslarından oluşan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu,16. toplantısını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde g

Bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya Platform Üyesi Oda Başkanları, Genel Sekreterlerinin yanı sıra, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Borsalar Müdürü Muhibbet Uludoğan da katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, burada yaptığı konuşmada, toplantıları gruplar halinde periyodik olarak yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.


Toplantılarda bölgede çıkan sorunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine ve buradan da hükümete taşıyarak çözüm odaklı çalışmalara gayret gösterdiklerini dile getiren Kıvanç, ''Çözüm arıyoruz. Bu toplantıların çok verimli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu bölgedeki yaşanan olayları ancak bölgedekiler biliyor. Bizler de buradan aldığımız sorunları Ankara`ya taşıyarak hükümet nezdinde çözüme kavuşturmaya gayret gösteriyoruz. Bunların sık sık yapılmasında fayda görüyoruz.'' dedi.


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun da bölgesel kalkınma hamlesi ve işbirliği kültürünü, hem kentlerin hem de ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından çok önemsediklerini belirtti.


Bu oluşumun Türkiye`de örnek bir işbirliği olduğuna dikkati çeken Zabun, ''Bölgemizin ekonomik potansiyeli ve iş dünyasını temsil etme noktasında gösterdiğimiz başarı, işbirliği kültürümüzün derinleşmesiyle daha da yükselecektir. Amacımız bölgemizin kadim kentlerinin kalkınmasında öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü şehirler ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmak.'' dedi.


Bölgenin ekonomide daha üst sıralara yükselmesi adına odaların, kalkınma ajanslarının, tüm birimleri ile bir bütün olarak çalışmasının önemine dikkat çeken Zabun, toplantının başarıyla geçmesini diledi.


Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, gastronomi, kültür gibi alanlarda ortak projeler hazırlayıp bölge ekonomisinin gelişimine yönelik işbirliği yapmak için bir arada olduklarını belirtti.


Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise "Bölgemizin kalkınması ve sorunlarının giderilmesi için oluşturduğumuz platformda tüm odalarımız ile var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Platforma katılım sağlayarak katkıda bulunan Başta Zeki Kıvanç`a ve MuhibbetUludoğan`a ve tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu tarafından hazırlanan "Pamuk İpliği Yerli Üretimi ve Haksız İthalat" konulu sunumunu yaparken; Platform üyeleri; yurtdışından yapılan pamuk ipliği ithalatı nedeniyle birçok üretim tesisinin kapandığını veya yarı kapasite çalıştığını belirterek bu sorunun önüne geçmek adına pamuk ipliği ithalatına ek gümrük vergisi getirilmesi konusunda bir an önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.


TOPLANTI KATILIMCILARI


1.         TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ(TOBB)


2.         GAZİANTEP TİCARET ODASI


3.         ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI


4.         KİLİS TİCARET VE SANAYİ ODASI


5.         ŞANLIURFA TİCARET VE SANAYİ ODASI


6.         ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI


7.         OSMANİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI


8.         KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI


9.         KARACADAĞ KALKINMA AJANSI


10.       DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI


11.       İPEKYOLU KALKINMA AJANSI



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı