Yüce Divandan U Dönüşü

Bilindiği gibi 17-24 Aralık 2013 günlerinde AK Parti bakanlarından Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan"ın isimlerinin karıştığı bir yolsuzluk ve peşinden de gezi olaylarının devamı niteliğinde olaylar olmuş, hükümet yıkılmak istenmişti.

TBMM"de kurulan komisyon dün itibarıyla 9"a karşı 5 oyla yüce divana göndermeme kararı aldı. Bu aşamadan sonra Mecliste her bakan ayrı ayrı gizli oyla oylanacak ve nihai karar verilmiş olacaktır.

Komisyondaki AK Partili üyeler, bu dört bakan hakkında kumpas kurulduğu kanaatiyle oylarını red yönünde kullandıklarını söylemektedirler. Ayrıca, yüce divana gönderildiğinde Gülen cemaatine yakınlığı ile tanınan Haşim Kılıç"ın bu bakanları suçsuz da olsalar cezalandıracaklarını, böylece AK Partinin elini zayıflatacaklarını ileri sürmektedirler.

Gerçekten de Haşim Kılıç"ın son günlerde yaptığı açıklamalar insanların Anayasa Mahkemesine olan güvenlerini sarsamaya yeter bulunmaktadır. Şu anda Anayasa Mahkemesinin ıslaha muhtaç, adli olmaktan çok siyasi bir cübbeye büründüğü pek çok kesim tarafından konuşulmaktadır.

Durum böyle olunca hiçbir AK Partili (ufak tefek suçları da olsa) bu bakanları Haşim Kılıç"ın önüne atmaz. Atmaları da yanlış olur.

Geldiğimiz noktaya bakacak olursak, Silahlı Kuvvetlerin siyasilere vesayeti tamamen kalkmış durumdadır. Silahlı kuvvetlerin bu tutumlarını alkışlamak gerekir. Diğer taraftan paralel yapı olarak adlandırılan ikinci gücün bulunduğu yuvalar belirlenmiş, buralara operasyon üstüne operasyon yaparak hâkim karşısına çıkarıyorlar. Paralel yapının tasfiye operasyonu hızla sürüyor. Pek çok kurum ve kuruluşta düzelmeler oldu. Bilge insanların dediği gibi, "devletle uğraşanlar zararlı çıkar" paralel yapı da zararlı çıkmış, dağılma noktasına gelmiş gibi görünüyor.

AK Partinin ajandasında Anayasa Mahkemesini de demokrasi çizgisine çekme düşüncesi mutlaka vardır. HSYK ve diğer kurumlarda bunu gördük. AK Parti bunu da yapacaktır.

Vatandaş olarak bizim istediğimiz nedir, derseniz…

Kamu kurum ve kuruluşlarının tamamı yasalara göre hizmet vermelidir. Kendi düşüncelerine zıt insanlara bile eşit hizmet vermelidir. T.C. Kimlik kartı olan herkese, hatta yedi kat yabancıya bile adil davranmalıdırlar. İşte o zaman devlet rayına oturmuş demektir.

Yorum sizin…


HACI ALİ ÖZTURAN

6.01.2015 00:00:00


BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”

Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı

"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında

KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı ve Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı

Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not aldı

Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Tamamlanıyor”

Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziyareti

AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı

Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek

Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi

Zuhal Karakoç’un 2025 Performansı

KSÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK Atandı

Başkan Muzaffer Çil, yeniden adaylığını açıkladı