Nezaket ve Saygı

Kahramanmaraş"ın dağında, taşında Sayın Başbakan"ın geleceği haberi yankılanıyordu. Nezaket göstermiş, önemsemiş, yapacağı yurt gezisi listesine Kahramanmaraş"ı da almıştı. Bu Kahramanmaraş için büyük bir fırsattı. Yeni heyecan ve hizmet şevkiyle dolu olan bu fırsat, her defasında olduğu gibi, ıskalanmamalıydı. Evvel Allah, bu kentin tuttuğunu koparan bir alay milletvekili ve duayenleri vardı. Onlar kendilerinin asli görevlerini ortaya koyup başbakana gerekli mesaj ve isteklerimizi sağlıklı olarak iletirlerdi. Bu liyakatli insanlara rağmen gene de endişelerimiz vardı. Kahramanmaraşlı üst düzeyde konuğunu ağırlar, bu coşku içinde, söylenecekler de buharlaşıp gidecek miydi? Bunu zaman içinde görecek ve idrak edeceğiz. Büyük kent olma statüsüne kavuştuk. İntibak döneminde çözülmesi gereken dağlar kadar sorunlar bizi bekliyor. Bu ziyaret, alâyiş ve gösteriden uzak hizmete dönüşsün.

Kahramanmaraş genelinde bunlar yaşanırken, kendi lokal bölgesinde; Pınarbaşı Mahallesi Şehit İlbey Caddesi ‘nin doğalgaz sorunu yıllar yılı yılan hikayesine dönmüş. Bir inat uğruna öylesine duruyor. 26 Ekim öncesi, Emine Hatun camiinden, yatsı namazından çıkan mahalle sakinleri tesadüfen bir araya gelerek ; "26 Ekimde durumumuzu bir şekilde başbakanımıza arz etmenin yollarını arama cihetine gitmeyi deneyelim.""dediler. Hatta içlerinden bir komşum, şaka yollu; "Hocam senin geçmişte DYP"den belediye meclis üyesi olman, üç devredir AKP il yönetim kurulu üyesi olan Armadaş"ın müdürü Uğur Dilipak"ın antipatisine neden oldu. Darılma ama bizlerin doğalgaz almamamıza neden olduğunuzu sanıyorum."" Diyerek şaka yaptı. Ben de Armadaş bir özel kuruluş ama kamu hizmeti görmektedir. Objektif ve tarafsızlık ilkesine sıkı sıkı kalması gereken bir kurumdur.

Bu kent, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  % 70 oyla, Sayın Tayyip Erdoğan"ı cumhurbaşkanı seçti. Bir genelleme yaparsak; ANAP"ın, DYP"nin oyları kime gitti? Bu ayrımcılığın şakasının bile çirkin olduğunu beyan ettim. Sonuçta durumumuzu genç yetenek, AKP İl Başkanı Metin Doğan bey"e arz etme kararı aldık. Tavır, tutum, efendi kişiliği ile kendini kanıtlamış Metin Doğan beyden randevu alarak görüşme fırsatım oldu. Çok özel bir hüsn"ü kabül gördüm. Makamı da kendine sinmiş. Ancak, burada da bahtsızlık yakamızı bırakmadı. O gün, yönetim kurulu toplantısı varmış. Makamda parti yönetim kurulu üyesi, Armadaş"ın müdürü Uğur Dilipak da vardı. Daha ben meramımı anlatmadan, bir tartışma ortamı yarattı. Kendilerini Enerji Piyasası Kuruluna şikâyet ettiğimizden dem vurarak bu talebimizin bir başka bahara kaldığını ima yollu mesajını verdi. Ben de hakkımızı arayacağımızı, Başbakanlığa da şikâyet edeceğimizi, gerekirse de Bölge İdare Mahkemesine gideceğimizi söylemek zorunda bırakıldım.

Keşke gelmeseydim, diyerek Metin Doğan beye teşekkür edip makamından ayrıldım. Çünkü yapılacak bir şey yoktu. Aklın yerini, duygular almıştı. Armadaş, Akedaş gibi özelleşen bu kurumlar kamuya hizmet için vardır. Özelleşmenin temel felsefesi daha kaliteli mal ve hizmet üretmektir. Bu ve buna emsal kurumlarda tarafsızlık, objektiflik elden bırakılmamalıdır. Tabii ki sunulan hizmetten dolayı da mal sahibine ekonomik getiri sağlayacaktır. Tek amaç ekonomik getiri olamaz.

Beni ümitle bekleyen komşularıma maalesef olumlu bir haber ulaştıramamıştım. Üzüldüler, beni teselli ettiler. Ne de olsa biz millet olarak kaderci bir milletiz. Başımıza gelenlere boyun bükerek rıza göstermeyi çok iyi biliriz. Sayın Başbakanımıza bu kez ulaşamadık. Eğer bir fırsat doğarsa legal yollardan hepsini deneyerek ulaşma cihetine gideceğiz. Burda en büyük üzüntüm, yanlış değerlendirilen siyasi kimliğim nedeniyle komşularımın bu hizmeti almalarına mani olmamdır.

 


ÖMER BAYDEMİR

11.11.2014 00:00:00


Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret

Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma

KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmesi

Zuhal Karakoç’un 2025 Performansı

KSÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK Atandı

Başkan Muzaffer Çil, yeniden adaylığını açıkladı

“Bir Kardeşlik Hikâyesi” Sergisi Gaziantep Panorama Müzesinde Sanatseverlerle Buluşuyor

Elbistan’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Esnaftan Örnek Duruş

Türkiye’nin UNESCO Tescilli Tek Masal Anlatıcısı Fatma Önkol Konuşuldu

Karatutlu: “Çevre Bakanı Murat Kurum’a Söyledim: “Deprem Uyardı, Raporlar Uyardı… Dinlemediniz.”

Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösterisi

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!