Abdülhamid Han Camiinde Ezan

Hepimizin bildiği gibi, Abdülhamid Han Camiinin inşaatı çok uzun sürdü. 1994"ten bu yana inşaat devam etmektedir. Katlı otopark tamamlandı, tuvaletler ile otopark arasındaki boşluğun inşasına başlandı. Çalışmalar çok hızlı devam ediyor. Gerek Dernek Başkanımız Faruk Hoca, gerekse en büyük destekçimiz olan Belediye Başkanımız ellerinden geldiği kadar çaba harcıyorlar ama sanırım inşaatın tamamlanması önümüzdeki yıla sarkacaktır.

Doğal olarak yumak çok büyük… Gerçi sanayicilerimiz yıllardan beri desteklerini esirgemiyorlar ama bir de işin akışı ve işçinin çalışması olayı var.

Sanıyorum 1997 yılında caminin bodrumunda küçük bir yeri tuğla ile bölmüş ve vakit namazlarına açmıştık. Üç yıldan bu yana ise üst katta namazlarımızı kılmaya başladık. Hem de olağanüstü bir güzelliğin arasında… Nereden nereye…

Bu güzelliğin içinde namaz kılmak insana ayrıca keyif vermektedir. Tabii bu ilave keyifte imamlarımızın ve müezzinlerimizin de payları vardır.

Faruk Hoca sabah namazından önce 15-20 dakika yaptığı dersle görevine başlar ve yatsı namazı dâhil görevini hakkıyla yerine getirir. Abdülhamid Han Camii gibi her safı yüz kişi olan bir camide sabah namazlarında bir saf doluyorsa, Cuma sabahları beş saf doluyorsa burada Faruk Hocanın rolü büyüktür.

Öte yandan Ali, Eyüp ve Metin Hocalarımın gerek mesleki yetkinlikleri gerekse kişilikleri Faruk Hocaya destek olmaktadır.

Ali Hoca, sesini çok güzel kullanarak ezan okuyan çok değerli bir müezzinimizdir. Vazifesinde çok ciddidir. Okuduğu her ezan içinize işler.

Eyüp Hoca ezan okurken sizi alır bir yerlere götürür. Bir gün camiden çıkarken (namazımızı bodrumda kılmıştık) rahmetli Necmettin Gevri kulağıma eğilmiş ve "Eyüp Hoca da nennilendirdi ha!" demişti. (Hocama rahmet diliyorum.) Eyüp Hoca o günden bu güne hiç bozmadan nennilendirmeye devam ediyor.

Metin Hocanın da hakkını teslim etmemiz lâzım.

Metin Hoca, diğer müezzinlerimiz gibi, ezan okurken durup dinlenecek şekilde okumaktadır. Tarzı ve sesini kullanması takdire şayandır.

Her üç müezzinimiz de sanki seçici kurul önünde sınav için ezan okuyorlarmış gibi ciddiyetle ve hiç bozmadan okumaktadırlar.

Abdülhamid Han Camiinin kadrosuna nazar değmez inşallah.

Yorum sizin…


HACI ALİ ÖZTURAN

12.04.2013 00:00:00


Kahramanmaraş’lı Minik Dâhiden Dünya Birinciliği

Afşin ve Göksun’da Miniklere Özel Tiyatro Gösterisi

Kır Ailesinin Acı Günü

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı