İhracatçılara Yeşil Pasaport Kolaylığı Sağlandı
Ekonomi 13.11.2019 13:46:56 0

İhracatçılara Yeşil Pasaport Kolaylığı Sağlandı

11 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ihracatçılarımıza yeşil pasaport verilebilmesi için gerekli ihracat tutarlarında indirim yapılmak suretiyle kolaylık sağlandı.

20 Şubat 2017'de Bakanlar Kurulu Kararı ile İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar yürürlüğe konulmuştu. Bu Karar'da, son üç takvim yılı itibarıyla, yıllık ortalama ihracatı 1 milyon ABD Dolar firmaların yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebileceği hükme bağlanmıştı. 11 Kasım 2019'da yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bu rakam 500 bin dolara çekildi ve ihracatçılara önemli bir destek sağlandı.

 


Ayrıca, aynı Karar'da 10 milyon ABD Doları ile 25 milyon ABD Doları arasında ihracatı olan firmaların 2,25 milyon ABD Doları ile 50 milyon ABD Doları arasında olan firmaların 3, 50 milyon ABD Doları ile 100 milyon ABD Doları arasında olan firmaların 4, 100 milyon ABD Doları üzerinde ihracatı olan firmaların ise 5yetkilisine hususi damgalı pasaport verilebiliyor.


 


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, "Ülkemizin dışa açılması ve özellikle KOBİ'lerimizin ihracattaki payının güçlendirilmesi için çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." dedi.


 


Kahramanmaraş'ta son yıl itibariyle ihracatın 1 milyar doları geçtiğini hatırlatan Zabun, "İhracatçı şirketlerimiz 300'ü üzerine çıktı. Yeşil pasaport alabilme kriterinin düşürülmesiyle birlikte bu sayı da daha da artacak.Şehrimiz girişimcileri, devletin teşviklerini, imkanlarını en doğru şekilde kullanarak ekonomiye katkısını artırıyor. Yeni yatırımlarla, OSB'lerimizle, yeni projelerimizle üretim ve ihracatımızı artırma hedefiyle iş dünyası olarak çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin sanayi üretimine ve Türkiye ihracatına çok önemli katkılar sağlayan şehrimiz, özel sektör yatırımları ile lider konuma ulaşmış, tekstilden enerji sektörüne birçok alanda önemli bir küresel aktör oldu. Lojistik Merkezimizi devreye aldık. Burada çok büyük bir ticaret potansiyeli var. Üretim ve ihracatta Kahramanmaraş'ın yükselen bir başarıya sahip olduğu bariz şekilde görünüyor. Emekleri için sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


 


Kahramanmaraş'ın çok daha fazlasını yapacak kabiliyet, inanç ve azme sahip olduğunu belirten Zabun, "Üretim ve ihracat potansiyeliyle, ulaşım imkanlarıyla, altyapı olanaklarıyla, güçlü teşvik programlarıyla yatırım açısından girişimcilerimize çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Devletimizin ihracatçılarımıza sağladığı destekler, finansman olanakları, yeşil pasaport çok kıymetlidir. Bu itibarla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve bakanlarımıza iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.


 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı