Tarih: 29.05.2015 09:56

Vali Güvençer, yabancı okçuları kabul etti

Facebook Twitter Linked-in

Türkoğlu ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve Avasım derneği tarafından organize edilen `1. Uluslararası Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali`ne katılmak üzere kente gelen yabancı sporcular, Güvençer`i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun dünya barışına olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirterek, yarışmak için Türkiye`ye gelen sporcuların ülkelerine sevgi ve hoşgörüyle dönmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Çin`den katılan Hu Qinglong ise Türkiye gelir gelmez ilk iki ülke arasındaki dostluğu fark ettiğini ifade ederek, Türk okçuluk takımının çok güçlü olduğunu vurguladı.

Moğolistan`dan katılan Bayartsetseq Yambiidonchir, okçuluk sporunun uzun yıllardır ülkelerinde devam ettiğini ancak Türk takımının Osmanlı`dan bu yana okçulukla uğraştığı için güçlü olduğunu aktardı.

Meksika`dan katılan Jose Alfredo Ramirez, ikram edilen Maraş dondurmasının çok güzel olduğunu ilk kez bu kadar lezzetli bir dondurma yediğini belirtti.

Ziyarete katılan sporcular, Güvençer`e günün anısına ülkelerine özgü ok hediye etti. Güvençer ise sporcuların bu jestine kente özgü ceviz işlemeli sandık ile cevap verdi. (AA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —