Tarih: 06.07.2015 10:01

Ülkü Ocakları Çin`i Protesto Etti

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları il binası önünde başlayan yürüyüş Trabzon caddesi üzerinde devam etti. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından da alkış ve kornalarla  destek gördü.Protesto yürüyüşü Ulu Camii önünde bulunan Atatürk anıtında Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan`ın yaptığı basın açıklaması ile sona erdi.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan yaptığı açıklamada, ``Müslüman ve Türk olan Uygur Türkleri sırf bu yüzden hapsedilmekte, genç kızlar Çin içlerine götürülerek fuhşa zorlanmakta, hamile kadınlar kürtaja mecbur bırakılmaktadır. Bunların yanı sıra Ramazan ayında oruç tutan Uygur Türklerine zorla yemek yedirilmekte ve dini vecibelerini yapmaları engellenmektedir. Bizleri asıl üzen İslam dünyasında vuku bulan elem verici hadiseler karşısında bunları bir kısmını politika ve rant sahası haline getirip yok sayan zihniyetin tutum ve davranışlarıdır. Suriye'yi ön plana çıkarırken Doğu Türkistan'ı inkâr etmek ne insan, ne de İslami bir tutumdur. Bizim için Doğu Türkistan neyse Suriye odur. Türkmen elinde zulüm varsa bu Kafkasya'daki hüzne ortak olmaya engel değildir`` dedi.

Doğu Türkistan da Uygur Türklerine uygulanan baskı ve şiddet tüm yurtta sokak gösterilerine dönüştü. Bazı Avrupa ülkelerinde de meydanlar Türkistan bayrakları ile donatıldı. (SİBEL ATICI)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —