Tarih: 23.05.2015 15:06

Sertifikaları ehliyete dönüştürmenin son tarihi 29 Mayıs

Facebook Twitter Linked-in

Moroğlu, Kahramanmaraş`ta sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak ehliyete dönüştüremeyen yaklaşık bin kişinin randevu mağduru olduğunu savundu.

Vatandaşın sertifikalarının iptal edilmemesi için ilçe emniyetlere müracaat ettiğini ancak oralarda da randevuların dolduğunu ifade eden Moroğlu, şunları kaydetti:

''Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği uyarınca 29 Mayıs 2013`ten önce alınan sertifikalar, 29 Mayıs`a kadar sürücü belgesine dönüştürülmemesi durumunda iptal olacak.  Kahramanmaraş`ta konuyla ilgili herhangi bir tedbir alınmadığı için sürücü kurslarında dosyaları bulunan yaklaşık bin hak sahibi vatandaşımız mağdur durumda. 29 Mayıs`ta ehliyete dönüştürememesi durumunda iptal edilecek dosyaya haziran ayı için randevu veriliyor. Bu durumda hak sahiplerinin bir çoğu ilçelere akın etti ama oralarda tıkandı.''

Kahramanmaraş`ın dışında tüm illerde gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Moroğlu, tedbir amaçlı trafik şube müdürlüğüyle görüştüklerini ancak bir sonuç elde edemediklerini sözlerine ekledi.

Randevu alamadığı için dosyasının elinde kaldığını anlatan Kurtuluş Özdöşemeci de yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi. (AA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —