Köroğlu “ Depremin ardından Kahramanmaraş'taki durum hala düzelmedi.”

Köroğlu “ Depremin ardından Kahramanmaraş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Köroğlu, 6 Şubat'ta yaşanan büyük yıkıcı deprem sonrasında yaşanan sıkıntılar ve bölgedeki sosyal sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Köroğlu, depremin ardından Kahramanmaraş'taki durumun hala düzelmediğini ve halkın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Köroğlu, kadın kolları başkanlığı olarak hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek açıklamalarında şunları söyledi:" 2009'dan beri aktif siyasetin içerisindeyim. Daha önce Onüçşubat ilçesinde kadın kolları başkanlığı görevini yaptım. Halkın takdiriyle şimdi de Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmaktayım. Hummalı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadın kolları kurultayı vardı, tüzük çalışmaları vardı. Hepsine katılmaya özen gösterdik. Bizim de tüzükler hazırlanırken isteklerimiz oldu. Özellikle kadın kotasının yükseltilmesini talep ettik. Oldukça verimli geçti bizler için buluşmalar"dedi.

"BİRLİK OLURSAK SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELİRİZ"

İktidarın verdiği sözleri tutmadığını ve Kahramanmaraş'ta maddi imkansızlıkların gün geçtikçe çoğaldığını belirten Köroğlu:" 6 Şubat'ta büyük yıkıcı bir depremle karşılaştık. O günden bu yana sorunlarımız hala devam ediyor. Ben de bir depremzedeyim ve depremde birçok yakınımı kaybettim. Halkımız hala konteynerlerde kalıyor. Eğitim öğretim yılı başladı fakat büyük bir maddi sorun var. İnsanlar konteynırlardan kiraya çıkmak istiyor fakat maddi güç yok. İktidar ise verdiği sözü tutmuyor. Hükümetin verdiği sözün üzerinden bir buçuk yıl geçti fakat hala gözle görülür bir adım atılmıyor. Bizler halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz fakat bu yetersiz kalıyor. Kadınlarımızla konuşuyorum hepsini sorunları var. İşsizlik, ekonomi şu an Kahramanmaraş'ın en büyük sorunlarından birkaçı. Vatandaşlarımızın bir kısmı imkansızlıktan farklı illere göç etti. Okullar açılıyor, veliler kara kara düşünüyor. Çünkü velilerin çocuklarına mont alacak, ayakkabı alacak parası yok. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partili belediyelere sesleniyorum. Buradaki çocuklara lütfen yardım eli uzatın. Okul araç gereçleri konusunda birlik olursak buradaki çocuklarımız zor durumda kalmayacak. Eğitim öğretim hayatına rahat bir şekilde devam edebilecek" dedi.



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı