Tarih: 13.05.2015 16:17

`Kinoa` denemesi

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 dekarlık alanda ekimi yapılan ürünün araziye uyum sağlaması durumunda buğday ve çeltiğe alternatif olarak yaygınlaştırılması planlandığını söyledi. 

Türkiye`de üretimi yapılmadığı için dışarıdan ithal edilen ürünün Türk tarımına kazandırılmasının amaçlandığını belirten Kurt, vitamin bakımından çok zengin olan bitkinin kuru ve sulu alanlarda ekiminin yapıldığını anlattı.

Sonuçların olumlu olması halinde bölgedeki çiftçilere ekmeleri için teşvikte bulunacaklarını ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

''Kinoa, buğday ve arpa gibi mibzerle ekimi yapılabilen ve biçerdöverle hasat edilen bir bitki. Sadece büyük marketlerde kilosu 50 liradan satılan ürün ülkemizde üretilmiyor. Tahıl olarak kullanılıyor ve kuraklığa dayanıklı. A,B,C,D,E ve K vitaminlerini içerdiği için astronot yiyeceği olarak bilinmektedir. Astronotlar, uzay yolculuğu esnasında az yer kapladığı için yanlarına gıda olarak kinoayı tercih ediyor.'' (AA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —