Tarih: 03.07.2015 08:56

Hırsız çaldı Cemaat karşıladı

Facebook Twitter Linked-in

İl Satranç Şampiyonluğu bulunan Kahramanmaraş DSİ Spor Kulübü öğrencisi Mustafa Özavcı, "Teravih Namazı sonrasında ayakkabımın yerinde olmadığını fark edince, önce acaba başka bir yere mi bıraktım diye bir süre aradım, bulamayınca ayakkabımın başkası tarafından alındığına kanaat getirdim. Bu gibi hırsızlıkların özellikle mübarek aylarda yaşanıyor olması çok acı. Allah korusun bu gibi hırsızlıklar, insanları camilerden soğutarak uzaklaştırabilir. Bu açıdan bakıldığında bu hırsızlıklar sadece bir kişiye değil İslam'a yapılıyor." dedi.

Şazibey Cami İmamı Aziz Ağca, "Camimizde bu gibi hırsızlık olayları 3-5 ayda bir tekrarlanıyor. Tedbir amaçlı güvenlik kameraları sürekli kayıtta, hırsızlık yaşandığında kayıtlar polise teslim ediliyor ama şu ana kadar hırsızlar yakalanamadı ve dolayısıyla hırsızlıkların önüne geçilemedi." dedi.

Cemaatten alınan bilgilere göre, Cami'de geç saatlere kadar devam eden yemek yardımları sebebiyle camii avlusunda Teravih Namazı sırasında yoğun bir kalabalık oluyor. O kargaşada ayakkabı hırsızlığı gibi durumlar fark edilmiyor. Hırsızlık olaylarından sonra ihbar sonucu olay yerine gelen polisler kamera kayıtları olmasına rağmen hırsızları bulamıyor. Hırsızlık sonucu ayakkabısını kaybeden gence cemaat ayakkabı hediye ediyor. (SAFA GAYRET)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —