GSB spor okulları ve GSB Engelsiz spor okulları açıldı
Spor 28.06.2022 15:25:00 0

GSB spor okulları ve GSB Engelsiz spor okulları açıldı

Çocukların yaz tatilini spor yaparak en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 1 Haziran 2022 tarihinde 27 branşta 99 uzman antrenör ile kayıtları başlattı.

Gsb Spor Okulları ve Gsb Engelsiz Spor Okulları Osman Sayın Spor Salonunda görkemli bir açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 64.Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz,  Askf Başkanı Ekrem Karaoğlan Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri protokol tribününde yerlerini alırken, Sporcu veliler ve vatandaşlar salonun tribünlerini doldurdular. 

Açılış Töreni; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz yaptığı açılış konuşmasında;” Çocuklarımız ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak, onları zararlı alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde bir nesil oluşturmak amacıyla 81 İl merkezinde her yıl uygulanan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları açılış programına hoş geldiniz.  

Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte gençlerimiz ve çocuklarımızın eğlenceli ve kaliteli bir tatil dönemi geçirmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde il merkezinde ve ilçelerimizde bulunan tüm spor tesislerinde Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kano, Kürek, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Geleneksel Okçuluk, Yüzme, Wushu olmak üzere 27 branşta açılacak olan yaz spor okullarımızda uzman antrenörlerimiz tarafından eğitim verecektir. Aynı zamanda Spora teşvik etmek ve spor yoluyla sosyal hayata katılımlarının arttırılmasını amaçladığımız bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve özel sporcular için engelsiz spor okullarımızı açarak engelli bireylerimizi de sporla buluşturacağız.  
 
Yaz spor okulları ile birlikte sporun çocuklarımızın hayatının bir parçası olarak yer almasını amaçlamaktayız. Spor çocuklarımızın daha disiplinli yaşamalarını sağlar. Spor yapan çocuklar, kendi değerini fark eder ve bir takımla çalıştığı için sorumluluk bilinci yüksek olur. Grup içinde hareket etmeyi, kurallara uymayı, kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenir. Spor sayesinde çocuklar sosyalleşir ve ekip halinde çalışmaya alışır. Bir sorun yaşadıklarında daha hızlı ve çözüme yönelik karar verebilirler. Çocuklar yaptıkları spor dallarına göre daha güçlü reflekslere ve odaklanma yeteneğine sahip olurlar. Bu da zihinsel gelişimi artırır ve stres, depresyon, kaygı gibi problemleri azaltır. Ayrıca düzenli olarak spor yapan çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü olur; bu da pek çok hastalığa karşı daha dirençli olmalarını sağlar.  

Bu amaçlarla faaliyet gösterdiğimiz Yaz Spor Okulları’ndan 5-18 yaş arasındaki bütün çocuklarımız tüm branşlarda ücretsiz olarak  yararlanabileceklerdir. Sayın Bakanım; huzurlarınızda gençlerimize bu imkanları sağladıkları için Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve şehrimize yeni spor tesisleri kazandırmak için vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı başta zatı aliniz olmak üzere millet vekillerimize gençlerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle spor okullarına katılacak gençlerimize ve çocuklarımıza sporla dolu eğlenceli bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum. Açılış programımıza teşrif eden başta Sayın Bakanımız olmak üzere, Sayın Valimiz ve kıymetli protokole saygılarımı sunuyorum.” dedi . 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un açılış konuşmasının ardından 64.Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı TBMM Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal Salona hitab ederek konuşma gerçekleştirdiler. Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mehmet Cihat Sezal TBMM’de Genel Kurul Çalışmaları nedeniyle programa katılamadıkları için bir tebrik mesajı iletti. 

Açılış Konuşmalarının akabinde Cimnastik, Wushu, Eskrim, Güreş ,Geleneksel Okçuluk ve Halk Oyunları Gösterileri düzenlendi. Son olarak ilimizde ilk olan Basketbol Akrobasi Grubu Karizma Show gösteri gerçekleştirdiler.  

Program sonunda ise Misafirler Salonun otoparkına kurulan , branş tanıtım stantlarını incelediler.    


Anahtar Kelimeler: okulları Engelsiz okulları açıldı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı