Debgici
Gündem 20.12.2024 17:42:00 0

Debgici"1000 yataklı şehir hastanesi ihalesi yapılacak"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Türkiye’nin dış politikadaki aktif duruşu ve deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin dünya barışına katkı sağlamak adına sahada ve diplomaside çok aktif bir politika yürüttüğünü belirten Debgici, özellikle Suriye’deki iç savaşın sona ermesinin ardından Türkiye’nin bölgede yaptığı çalışmalara değindi.“Türkiye, ensar olma bilinciyle Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmıştır” diyen Debgici, “Maddi ve manevi destek sağlayarak onlara kol kanat germiştir. Kendi halkına zulmeden Baas rejiminin çökmesiyle birlikte Suriye’de yeni bir sayfa açılmaktadır. Türkiye, yaptığı çalışmalarla tarihe adını altın harflerle yazdırmış ve bundan sonraki süreçte de bölgenin en önemli aktörlerinden biri olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Debgici, daha adil bir dünya için "Bu dünya hepimize yeter" şiarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Somali ve Etiyopya arasındaki düşmanlığın sona erdiğini ve barışın sağlandığını belirterek, Filistin’deki soykırıma da değindi. “Filistin’deki soykırımın, Türkiye’nin önderliğinde son bulacağına inanıyoruz. Sözüm ona uygar dünyanın gözü önünde soykırım yapan terör devleti İsrail ve destekçilerini bir kez daha kınıyoruz” dedi.

Deprem bölgesinde yapılan çalışmaların hızla devam ettiğine dikkat çeken Debgici, Kahramanmaraş’ta 30 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kura çekimi ve anahtar teslim programına vurgu yaptı. “27.390’ı Kahramanmaraş olmak üzere, toplamda 155.000 konutun anahtarları hak sahiplerine teslim edilmiştir. Yıl sonuna kadar 200.000’i aşkın konutun teslim edilmesi planlanmaktadır. Depremzede kardeşlerimizin tamamı sıcak yuvalarına kavuşana kadar gece gündüz demeden 1.900 şantiyede 160.000 emekçi kardeşimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakanlıkların deprem bölgesinde sağladığı destekleri aktaran Debgici, şu ana kadar 15,5 milyar lira yerinde dönüşüm desteği sağlandığını ve altyapı hizmetlerine toplam 65 milyar lira hibe verildiğini belirtti. Kahramanmaraş’ta depremden zarar gören okullar ve eğitim tesislerinin inşaat süreçlerinin sürdüğünü ifade etti. “565 derslik ve 37 okulumuzu eğitime açarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunduk. Nurhak ilçemizde 50 yataklı devlet hastanemizi açıp hasta kabulüne başladık. Türkoğlu ilçemizde ise 120 yataklı hastanemiz ocak ayında hasta kabulüne başlayacaktır” dedi.

Yeni sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Debgici, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nin 400 yatak kapasitesine çıkarıldığını ve 2024 Ocak ayında hasta kabulüne başlanacağını belirtti. Ayrıca Necip Fazıl Hastanesi’nin yanına yapılacak 600 yataklı hastanenin de yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi. Önsen bölgesinde 1.000 yatak kapasiteli yeni şehir hastanesinin ihalesi yapılacağını da ifade etti.Gençlik ve spor alanında yapılan yatırımların da altını çizen Debgici, 3.000 kişilik yükseköğrenim yurdunun inşaatının devam ettiğini, yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirileceğini belirtti. Ayrıca, 2.000 kişilik yeni yurtların ihalesine çıkıldığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 17.500 kişilik şehir stadyumunun bulunduğu Spor Vadisi Projesi’ne de değindi. “Kahramanmaraş’a hayırlı olsun. Şehrimizdeki merkez ve ilçelerde tam olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları, spor salonları ve halı sahalar gibi yatırımları hayata geçireceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’ın deprem sonrası gösterdiği direncin, şehrin her zaman yeniden ayağa kalkmasını sağladığını belirten Debgici, Kahramanmaraşlıların asrın felaketini yaşamalarına rağmen vazgeçmediklerini ve pes etmediklerini vurguladı. “El birliğiyle hayata yeniden sarıldılar ve kardeşliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediler” dedi.Deprem bölgesindeki illerin gelecekte huzurun, umudun ve güvenin adresi olacağını belirten Debgici, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman gibi illerin Türkiye Yüzyılı’nın mührünü taşıyacağına inandığını söyledi. 53.735 depremzede kardeşlerinin kaybedildiği için yüreklerinde derin bir acı olduğunu belirten Debgici, “Ancak bizler imanımız ve inancımızla memleketimizi yeniden ayağa kaldıracak, ülkemiz için tüm varlığımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Deprem bölgesindeki eksikliklerin ve yeni ihtiyaçların olabileceğini belirten Debgici, tüm zorlukları aşmak için azim, irade ve gayretle çalışmaların süreceğini ifade etti. 

“Şükürler olsun ki her zaman milletiyle birlikte olan, elini üzerimizden çekmeyen, bizi bizden çok düşünen bir liderimiz var. Şükürler olsun ki Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ı var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve onun liderliğinde kalkınma çalışmalarını sürdüren bakanlara teşekkür etti.

Son olarak, Kahramanmaraş’ın huzurun, kardeşliğin, güvenin, üretimin, maneviyatın ve güzel insanların şehri olduğunu belirten Debgici, “Kimse ama hiç kimse Kahramanmaraş adını başka sıfatlarla bir arada kullanmasın. Herkes kendine baksın” dedi. Maraş olayları gibi geçmişte yaşanan acıların, bu coğrafyanın her zaman güçlü bir direnişle üstesinden geldiğini söyleyen Debgici, “Bugün de bölgemizde kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar unutmasınlar ki asla başaramayacaklar” diye ekledi.Debgici, konuşmasını "Rabb’im birliğimizi, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. 2025 yılı bütçemizin tekrardan aziz milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum" ifadeleriyle sonlandırdı.

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan De...

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’...

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle bi...

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündemin...

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...

BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu

MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...

Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”

Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...

Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

18.4° / 6.8°

Kasım’da Dermankart’lı Ailelere 23 Milyonu Aşan Destek Ödemesi Yapıldı

KSÜ Kampüs Kablosuz Ağ Altyapısı Genişletildi

Goalball’da Gümüş Zafer

Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!

Göreve atanmasının 113. gününde, 113 partiliyle birlikte Ankara’ya ziyaret

Kahramanmaraş’ın talepleri tek tek Ankara gündeminde

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği