Tarih: 04.07.2015 10:39

``Çörek`` bayramı

Facebook Twitter Linked-in

Maraş çöreğinin çok fazla tüketilmesinden dolayı kentte Ramazan Bayramı, ''Çörek Bayramı'' olarak da adlandırılıyor. Özel merdanelerden geçirildikten sonra taş fırınlarda üretilen Maraş çöreği, kolay hazmedilmesi, bozulmaması ve tok tutması nedeniyle özellikle ramazan ayında vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazanda konuklara hoşaf ile birlikte ikram edilen Maraş çöreği, bayramda da şekerden sonra en fazla ikram edilen yiyecek olarak dikkati çekiyor.

Hanımların ''5 çayları''nın da vazgeçilmezlerinden olan çörek, son yıllarda artan talep üzerine yumuşak, gevrek, tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle üretiliyor.

Maraş çöreğinin tarihinin çok eskiye dayandığını ve sadece Ramazan Bayramı`na özel üretildiğini anlatan fırıncı Ali Akçöp, günümüzde ise her mevsimde tüketilen özel bir lezzet olduğunu ifade etti.

''Eskiden senede bir defa yaptırılan çörekler için fırınlarda sabahlara kadar sıra beklenirdi. Çörek Ramazan Bayramı`nda da misafirlere ikram edilirdi'' diyen Akçöp, şunları söyledi:

''Günümüzde her zaman bulunabiliyor. Fakat yine de ramazanda yoğunluğumuz var. Geleneklerimiz devam ediyor. Ramazan Bayramı`nda yoğunluğumuzun daha da artacağını düşünüyorum. Bu nedenle bayram öncesinde hazırlıklarımıza başladık. Satışlarımızın artmasından memnunuz.'' (AA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —