Tarih: 20.04.2015 09:48

Bölgeleri birbirine bağlayan tüneller açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş`ta yapımına 2 yıl önce başlanan ve Karadeniz ile İç Anadolu`yu Akdeniz`e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünelde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

Temeli, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan 3 tünel ve otoban standardındaki 19 kilometrelik karayolundaki çalışmalarda son kontroller yapılıyor. Hizmete açıldığında Karadeniz ve İç Anadolu`yu Akdeniz`e bağlayacak 9 kilometre uzunluğundaki 3 tünel yaklaşık 2 yılda tamamlandı. 

Yaklaşık 260 milyon liraya malolması beklenen projenin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş-Göksun arasındaki ulaşım yaklaşık 40 dakikaya inecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 tünel ve 19 kilometrelik karayolunun bölgenin önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan`ın destekleriyle eksiklikleri giderilen 3 tüneli 26 Mayıs`ta açmayı planladıklarını dile getiren Ünal, ''Bakınız Bolu Tüneli 3 kilometreydi ve önünde de 8 kilometre karayolu vardı. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark açısından bu çok önemli. O dönemde 3 kilometre tünel ve 8 kilometre karayolu 20 yılda bitirilemedi. Bunun için de İtalyanlara 1 katrilyon 200 milyon lira ödendi. Hamdolsun Bolu Tüneli`ni de biz bitirdik'' diye konuştu.  

Ünal, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 3 tünelin 2 yılda tamamlandığını hatırlattı. 

Tünellerden sadece birinin uzunluğunun Bolu Tüneli kadar olduğunu anımsatan Ünal, ''Biz 2 yılda sadece Bolu Tüneli uzunluğunda 3 tünel yaptık. İnşallah 6 kilometre uzunluğundaki Göksun bağlantı yolunu da bitiriyoruz'' dedi. 

Kahramanmaraş`ı Malatya`ya bağlayacak karayolu için seçimden sonra ihale yapılacağını anlatan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

''Böylece şehrimiz hem Kayseri hem de Malatya`ya uluslararası otoban standardında bir yolla bağlanmış olacak. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız. Önümüzdeki süreçteki planlamalarımızda var. Karadeniz`i Akdeniz`e bağlayan direkt bir yol çalışması yapıyoruz. Aynı zamanda Göksun ilçemiz Akdeniz bağlantısının da merkez durumunda olacak.'' (AA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —