Ashab-ı Kehf web sitesi yayına başladı
Eğt.-Kült. 18.11.2022 22:46:00 0

Ashab-ı Kehf web sitesi yayına başladı

Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesini tanıtan ve birçok materyali içeriğinde barındıran www.ashab-ikehf.com web sitesinin tanıtımı Afşin Sağlık Yüksek Okulu ve Afşin Meslek Yüksek Okulunda yapıldı.

İçerisinde Osmanlı Padişahlarının Ashab-ı Kehf Külliyesine gönderdiği Fermanlar, Orijinal El Yazması Eserler,Ashab-ı Kehf üzerine keleme alınmış Akademik Makaleler, Ashab-ı Kehf Külliyesini anlatan kitaplar ve Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesini tanıtan onlarca materyali barındıran www.ashab-ikehf.com Sitesinin tanıtımı Afşin Sağlık Yüksek Okulu ve Afşin Meslek Yüksek Okulunda yapıldı.

Programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin MYO Müdürü Doç.Dr.Tamer Rızaoğlu, Jandarma Komutanı J.Binbaşı Özgür Gümüşay, Emniyet Müdürü Hamdi Karakuz, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, Gençlik ve Spor Müdürü Asef Arslan, Ashab-ı Kehf Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can,GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt, Eshab-ı Kehf Koşu Grubu Kurucusu Sıtkı Gönen,Afşin SYO Sekreteri Nusret Karataş, Afşin MYO Sekreteri Nedim Kılınç ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin MYO Müdürü Doç.Dr.Tamer Rızaoğlu, “İnsanların hayatının en önemli dönemlerinden biri olan Üniversite yılları boyunca yaşadıkları tecrübeler, gördükleri ve öğrendikleri tüm hayatları boyunca çeşitli ortam ve zamanlarda karşılarına çıkmaktadır. Bu bağlamda çoğunluğu bu dönem aramıza katılan siz sevgili öğrencilerimizin de genelde Kahramanmaraş özel de ise güzel ilçemiz Afşinin tüm sosyo kültürel değerlerini benimsemiş,anlamış ve kavramış bireyler olarak mezun olmanızı,yurdun ve dünyanın dört bir yanına buradan aldığınız akademik bilgilerin yanı sıra kültürümüzü ve değerlerimizi de taşımanızı arzu etmekteyiz.” dedi.

Daha sonra  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, konuşmasında “Bazen birileri çıkıp Ashab-ı Kehf’in anlatımına Efsanedir diyebilirler. Ancak tarih boyunca söylem ile eylemi gerçekleştiren kişi sayısı sınırlıdır. O gençler Sarayda kendilerine sunulan tüm imkan,varlık ve ünvanları ellerinin tersiyle iterek tek Tanır’ya,Tek Allah’a inandılar. İlk başta bu kararın sıkıntılarını çektiler ama sonunda Allah (cc) tarafından mükafatlandırıldılar. Bizler de Afşin Belediyesi olarak İlçemizde bulunan bu kutlu gençlerin sığındığı Mağaraya ve ecdadımızın buraya yaptığı mekanlara gözümüz gibi bakıyor, koruyor, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışırken de O gençlerin bize vermek istediği mesajı en doğru şekilde taşımaya ve anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Programda Afşin Sağlık Yüksek Okulu Sekreteri Nusret Karataş, Ashab-ı Kehf Kur’an da niçin var?, Afşin Merkez Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Halil Demir, Ashab-ı Kehf’in Halk arasında yaygın bulunan Hikayesi, Ashab-ı Kehf Rehberi Ramazan Kıraç ise Ashab-ı Kehf Külliyesine ilişkin Genel bilgi verdi.

Programda Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Gören tarafından “Bir Afşin Hikayesi” Fotoğraf Sunumu gerçekleştirildi.

Programa katkı sunan isimlere Teşekkür Belgesi takdim edilirken, program sonunda Öğrencilere ve katılımcılara Ashab-ı Kehf temalı Anahtarlık,Ashab-ı Kehf’i anlatan Kitap ve Broşürler dağıtıldı.
 


Anahtar Kelimeler: Ashab- sitesi yayına başladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.2° / 7.1°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı