Spora Atılan Adımlar Projesi Start Aldı

Spora Atılan Adımlar Projesi Start Aldı

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ve İSAR Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Spora Atılan Adımlar' projesi start aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğiyle şehre yeni projeler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye Belediyeler Birliği ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) koordinesinde, İSAR Derneği iş birliğiyle ‘Spora Atılan Adımlar' adlı eğitim projesi start aldı. Proje kapsamında, 10 " 14 yaşları arasında toplamda 70 çocuğa erken yaşta spor ve sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılmasına yönelik futbol, basketbol ve yüzme branşlarında spor eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri verilerek çocukların fiziki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda, toplamda 5 ay sürecek eğitimlere katılacak çocuklara esneklik, el kavram kuvveti, vücut kitle indeksi ve denge testleri yapıldı. Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen testlerin ardından katılımcılara eşofman, spor ayakkabı, termos, antrenman yeleği gibi spor malzemeleri dağıtıldı.

 

Hareketli Yaşam ve Sağlıklı Beslenme

Spora Atılan Adımlar projesi hakkında açıklamalarda bulunan Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı proje uzmanı Gül Sarıkız, "Spora Atılan Adımlar projemiz kapsamında şehrimizde 10 " 14 yaş arasında 70 çocuğa spor eğitimleri verilecek. Toplamda 5 ay sürecek eğitimler kapsamında okul çağındaki çocukları hareketli yaşama ve sağlıklı beslenmeye yönlendirmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı beslenme ve sporun hayattaki önemine dair farkındalık oluşturabilmek için okulları da ziyaret ederek bilgilendirme günleri düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı