Ecdadımızın Zaferi İstiklal Madalyası İle Taçlanmıştır

Ecdadımızın Zaferi İstiklal Madalyası İle Taçlanmıştır

Şehrimize İstiklal Madalyası verilişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Başkan Güngör, "5 Nisan 1925 yılında şehrimize verilen İstiklal Madalyası bizim birliğimizin, dirliğimizin, inancımızın ve kardeşliğimizin sembolüdür. 97 yıldır

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehre İstiklal Madalyası verilişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Hayrettin Güngör, "Bundan tam 102 yıl önce üzerinde yaşadığımız kadim topraklar emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, muazzez ecdadımız kendi vatanında esir durumuna düşmüştü. Bağımsızlığını tüm değerlerin üzerinde tutan ecdadımız için bu kabul edilebilir bir durum değildi. Maraş Kalesi'ndeki bayrağımızın işgalciler tarafından indirilmesi de bardağı taşıran son damla oldu. Kaledeki bayrağımızın indirildiğini gören Avukat Mehmet Ali Bey, o gece kaleme aldığı Âlem-i İslam'a Hitap Beyannamesi'nde Maraş halkını Milli Mücadeleye davet ediyordu. Kadim ecdadımız da canı pahasına vatanlarını savunmak için o şanlı Milli Mücadeleyi başlattı ve nihayet 12 Şubat 1920 tarihinde Maraş, düşman işgalinden kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

 

Birlik ve Beraberliğimizin Sembolü

Mesajının devamında Başkan Güngör, "1919'un Ekim ayında Sütçü İmam'ın ilk kurşunu atmasıyla başlayan İstiklal Harbimiz, kadim ecdadımızın topyekûn mücadelesiyle 12 Şubat 1920'de zaferle sonuçlandı. Bu kutlu mücadelemiz ve zaferimiz bundan tam 97 yıl önce 5 Nisan 1925'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen İstiklal Madalyası ile taçlanmıştır. Bu madalya bizim birliğimizin, dirliğimizin, inancımızın ve kardeşliğimizin sembolüdür. Dünyada İstiklal Madalyası alan şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. 97 yıldır bu günü gurur ve iftiharla kutluyoruz. Bu vesileyle, Maraş'ın Milli Mücadelesinde yer almış ve vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi.



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları