``Korkma! İstiklal ilham Verir`` Projesi Devam Ediyor

``Korkma! İstiklal ilham Verir`` Projesi Devam Ediyor

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında yürütülen "Korkma! İstiklâl İlham Verir” projesi, okullarda yapılan etkinliklerin ardından ilkokul, ortaokul ve

3-21 Ocak tarihleri arasında okullarda yapılan etkinliklerle başlayan "Korkma! İstiklâl İlham Verir" projesi, 24-31 Ocak tarihleri arasında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenecek resim, şiir, mektup ve bilgi yarışmalarıyla devam edecek.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, bu proje ile öğrencilerin kültürel düzeylerinin geliştirilmesi, ifade yetilerinin geliştirilmesi, gözlem yapma gibi becerilerinin geliştirilmesi, onlara estetik-görsel duyarlılıklarının kazandırılması, zengin ve anlamlı yaşantılar kazandırılması ve Kahramanmaraş'ın millî kahramanları hakkında bilinçlendirmenin amaçlandığını belirterek, "Milletlerin tarihinde bazı dönüm noktaları ve emsâli görülmemiş tarihi olaylar vardır. Maraş harbi, Türk tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan olağanüstü bir direniş örneğidir. Fransız işgâli altında kalmış olan Maraş, İstiklal Savaşı'nda gösterdiği emsalsiz kahramanlığı ile sonsuza kadar bayrağı, inancı ve kültürü ile bu ruhu tüm dünyaya ispatlamış güzide bir şehirdir." ifadelerini kullandı.

Proje aracılığı ile 1.Dünya Savaşı'ndan sonra işgal edilen Anadolu topraklarının kurtuluşunun fitilini ateşleyen Maraş millî mücadelesini tüm öğrencilere anlatmak ve 12 Şubat istiklâl mücadelesini ölümsüzleştirmek istediklerini kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, son olarak şunları ifade etti: "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projeyi, Müdürlüğümüze bağlı tüm resmî ve özel okul ve kurumlarımızda gerçekleştiriyoruz. Proje sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüller vereceğiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize yapmış olduğu bu iş birliği için çok teşekkür ediyor, projemizin tüm öğrencilerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum."

Yarışma sonuçlarının 9 Şubat Çarşamba günü açıklanacağı proje, 10 Şubat Perşembe günü yapılacak olan ödüllendirme ile sona erecek.

 



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı