5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü Programı Avşar Yurdu Konferans Salonunda Yapıldı
Gündem 7.12.2021 11:48:11 0

5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü Programı Avşar Yurdu Konferans Salonunda Yapıldı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1985 yılından itibaren 5 Aralık tarihinde Dünya Gönüllüler Günü kutlanmaktadır. Bu günün kutlanmasının sebebi gönüllülüğün öneminin anlaşılması ve gönüllülük kavramının daha geniş kitlelere yayılmasıdır.

Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Programı Türkiye Ofisi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen; "Dünya Gönüllüler Günü: 2018 Dünyada Gönüllülüğün Durumu Raporu Türkiye Lansmanı"nda Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Muharrem Kasapoğlu tarafından 2019 yılı "Gönüllülük Yılı" olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda 5 Aralık 2021 tarihinde Ülke genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlendi. İlimizde Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Avşar Yeni yurt konferans salonunda "5 ARALIK DÜNYA GÖNÜLLÜLÜK GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI" gerçekleştirdi.

Program; Saygı Duruşuna Müteakip İstiklal Marşı okunmasının ardından Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz açılış konuşması ve Gönüllülük faaliyetlerinin video sunumu yapıldı. İl Müdürü Cemil Boz yaptığı konuşmada şunları söyledi" Gönüllülüğün esasına gönülden inanan yol arkadaşlarım, kardeşlerim, isimleri duyulmayan ancak Türkiye`nin her köşesine iyilikler güzellikler götüren, güzel izler bırakan, gönül veren, gönül alan çok kıymetli gönüllü gençlerimiz, hepiniz bu güzel akşama hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

            Topluluk halinde yaşama gayesi ile yaratılmış olan insanoğlu, yaşamını devam ettirebilmek için tarihin her döneminde birbirine ihtiyaç duymuştur. Toplumsal yapının güçlendirilmesi içinde gönüllülük önemli bir kavramdır.

Sevgili Gençler, her şeyden öte gönüllülük hayatı daha çok sevmektir. Gönüllülük mutluluktur, sorumluluktur, huzurdur. Gönüllülük başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Güveni, dürüstlüğü, paylaşmayı öğrenebilmek ve öğretebilmektir. Gönüllülük boş zamanları değerlendirme faaliyeti olarak algılanmamalıdır. Aksine boş zamanları iyilik ve güzellikle doldurmaktır.

Gençlerimizin gönüllülük bilincini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmak için bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm çalışmalarda gönüllülük kavramı ön planda yer almaktadır.

Bakanlığımızca yürütülen DAMLA GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ PROJESİ ile gönüllü gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu değerlendirilen yaşlılarla, çocuklarla, engelliler ile yapılan sosyal faaliyetleri kapsamaktadır. Katılımcı gençlerin kişisel gelişimlerine ve merhamet duygularının gelişimine katkı sağlanmasının yanında; farklı kültürlerin kaynaşması ve gönüllülük çalışmalarıyla toplumdaki farkındalığı artırarak, son dönemlerde unutulmaya yüz tutan bazı insanî ve manevî değerleri tekrardan su yüzüne çıkarmayı amaçlamaktadır.

KOMŞUM PROJESİ ile, 2021-2022 öğretim yılında yurtlarımızda israfı önlemek ve salgın nedeniyle evlerinde yalnız yaşayan yaşlılarımızın, vatandaşlarımızın veya yemeğe ihtiyacı olan kişilerin bu ihtiyaçlarını gönüllülük bilinci ile karşılayabilmek amacıyla Gönüllülük Federasyonu ile protokol imzalanmış ve ''Komşum'' projesi hayata geçirilmiştir.

GENÇ GÖNÜLLÜLER PLATFORMU ise Bakanlığımızın hayata geçirdiği çok büyük bir adımdır. Faaliyetlerde görev almak isteyen ve gönüllülük faaliyeti düzenleyerek katılımcı arayan; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerimiz bu platforma üye olarak birçok farklı segmentte gönüllülük faaliyetlerine katılabilmektedirler. Sizler de bu platforma üye olarak faaliyetlerimizden haberdar olabilir ve gönüllülük çalışmalarına katılabilirsiniz.

Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen projelerin dışında; il müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli gönüllülük projeleri ve faaliyetleri düzenlemekteyiz. Gönüllülük konusunun gündem haline getirmeyi ve başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde konuya ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız.

Her yıl olduğu gibi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle birimlerimiz ve müdürlüklerimiz bir dizi program ve faaliyet düzenlemişlerdir. Gönüllü gençlerimiz de bu faaliyetlerde aktif görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler.

Gönüllülük faaliyetleri kapsamında birçok kurum ile işbirliği yapıyoruz, protokoller imzalıyoruz. AFAD, Yeşilay, Kızılay, Sütçü İmam Üniversitesi, Öğrenci Toplulukları, Yerel Yönetimler sadece bunlardan birkaçı.

Bu bilinci oluşturmaya verdikleri destek için kurumlarımıza, Bu zamana kadar ki bütün gönüllülük çalışmalarında gönül vererek çalışmalarını sürdüren her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum.

Karşılıksız emek harcayan ve fark yaratmaya çalışan, gönüllülüğün esasına gönülden inananlara sesleniyorum. İyi ki Varsınız, İyi ki varsınız Gençler! Gönüllüler gününüz kutlu olsun" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdür Cemil Boz'un konuşmalarının ardından,

AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Aslan Mehmet COŞKUN, KSÜ Sosyal Farkındalık Öğrenci Topluluğu, Genç Yeşilay, Genç Kızılay Gönüllülük faaliyetleri Sunumu gerçekleştirdiler. AFAD Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında gönüllülük faaliyetleri iş birliği Protokolünün imzalandı.             KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sevda Gülşah YILDIRIM Sütçü İmam Üniversitesi'nde verilen Gönüllülük Dersinin Tanıtımı yaptılar.

Gönüllülük sunumlarının akabinde Gönüllü Öğrenciler tarafından hazırlanan konser, gönüllülük temalı tiyatro gösterisi, Gönüllülük Marşı, Halk Oyunları gösterileri yapıldı.

5 Aralık Dünya Gönüllüler günü programı Gönüllülük temalı resim sergisinin açılışı ile tamamlandı.

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

21.8° / 11.9°

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki