Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi Kapsamında, Pırlanta Derecelendirme Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi Kapsamında, Pırlanta Derecelendirme Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaklaşa finanse ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ‘Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi' kapsamında, ‘Pırlanta Derecelendirme Eğitim

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının ortaklaşa yürüttüğü 3,5 milyon Euro bütçeli proje kapsamında, Altın Şehir Küçük Sanayi Sitesi içerisinde kurulan Gemoloji Laboratuvarı`nda görev alacak KSÜ öğretim elemanlarına yönelik dünyanın önde gelen pırlanta sertifikalandırma firmaları tarafından verilen eğitim sonucunda başarılı olan tüm katılımcılara sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, sertifika almaya hak kazanan tüm öğretim elemanlarını tebrik etti. "Kahramanmaraş altın başta olmak üzere tüm değerli taşlarla ilgili uluslararası nitelikte Gemoloji Laboratuvarına kavuştu." diyen Rektör Can,  Gemoloji Laboratuvarında bundan sonraki aşamada altın ve diğer değerli taşların değerlerinin belirlenmesi ve sertifikalandırma işlemlerinin yapılacağını ifade etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu ise Kahramanmaraş'ın altın işlemede İstanbul'dan sonra ikinci büyük merkez olduğunu hatırlatarak, buna ek olarak Gemoloji Laboratuvarı vasıtasıyla altın ve değerli taşlarla ilgili her türlü işlemin Kahramanmaraş'ta yapılabileceğini belirtti.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz de Türkiye'de nadir bulunan bir laboratuvara sahip olduklarının altını çizerek, projenin önemine vurgu yaptı.



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları