Çuhadar; ``Bugün, Basında Sansürün Kaldırılışının 113. Yılını Kutluyoruz``

Çuhadar; ``Bugün, Basında Sansürün Kaldırılışının 113. Yılını Kutluyoruz``

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Türkiye Gazeteciler Federasyonu İstişare Kurulu Üyesi Sermet Çuhadar, Basında Sansürün kaldırışının 113. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Çuhadar; " 24 Temmuz 1908'de gazeteciler sansür memurlarını gaze

Çuhadar; "Gazetecinin görevi halkımıza doğru haber alma imkanı sağlamak ve halkın düşüncelerini başkaları ile paylaşmalarına yardımcı olmaktır.       Yani önemli bir görevi yürütmektedir. Demokrasi hayatımızın vazgeçilmez unsurlarındandır, habercilik de demokrasinin yaşanması ve gelişmesini sağlar.

Biz gazetecilerin bu günden beklentisi, medya mensubu arkadaşların sizlere haber ulaştırırken ne tür zor koşullar altında  görev yaptığını anlamanızdır. Beklentimiz, kamuoyunu bilgilendirme görevini yapan  gazeteci arkadaşların, meslek ilkelerinden ödün vermeden hukuk kuralları,temel hak ve hürriyetler çerçevesinde yerine getirirken, yerel ve genel yöneticilerinde basının özgürce görev yapabilmesi için duyarlı olmalarını ve basını baskı altına almadan yasaksız bir şekilde haber yapmalarına imkan verilmesidir "dedi.

Çuhadar; "Bu gün için hükümet yetkililerinin verdiği mesajlar bizlerin beklentisi doğrultusundadır. Mesajlarda "çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığının demokratik kültürün ayrılmaz parçası olduğunu ve bu ortamın sağlanması içim tüm çabayı sarf ettiklerini"  söylemektedirler.Bu ortamın sağlanması, gazetecilere yönelik baskı,ortamı kaldırılmalıdır.Unutulmamalıdır ki  ‘basın' bir gün herkese lazım olur. Bu vesileyle her türlü zor koşullar altında büyük fedakârlıklar göstererek görev yapan değerli basın mensubu arkadaşlarıma sansürsüz özgürce yayın yapabilen günler dileyerek, Basın Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım" dedi.



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı