Kahramanmaraş Onikişubat Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Sıfır Atık Projesinden İlham Alarak Atık Malzemelerden Civciv Ürettiler.

Kahramanmaraş Onikişubat Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Sıfır Atık Projesinden İlham Alarak Atık Malzemelerden Civciv Ürettiler.

Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi elektrik elektronik teknolojisi öğrencileri yıl sonu proje ödevi olarak atık malzemelerden kuluçka makinesi imal ederek civciv üretimi yaptılar. Okul inşaatından arta kalan atık malzemeler ile önce kuluçka do

Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kardelen Çelik yaptığı açıklamada, "Tema başkanı Abdurrahman Bey in okulumuzda başlattığı sıfır atık projesi kapsamında kâğıt, plastik şişe, pil gibi geri dönüşüm malzemelerini geri dönüşüm kutularına koymanın dışında ne yapılabiliriz şeklinde internette araştırmam oldu. Araştırmalarım sonucunda yine bir teknik lise öğrencilerinin bizim gibi kuluçka makinası yaptığını gördüm. Bizde buna benzer bir çalışmayı başlattık. Yaklaşık bir ay zamanımızı aldı ve 3 arkadaş olarak bu çalışmayı yaptık" dedi.

        Proje öğrencisi Ökkeş Can Güney çalışma aşamasında  havalandırma, nem ve sıcaklık gibi bir çok konuda tecrübe edindiklerini söyledi. Güney ; ‘'Yaptığız testler sonucunda kuluçka makinesinde havalandırma, ısınma ve nemin birbirlerini paralel bir şekilde etkilediğini uygulamalı olarak öğrendik. Özellikle hava sirkülasyonu sağlamak için  eski bir bilgisayar işlemci fanına özel bağlantılar (direnç, potansiyometre …) kullandıklarını ve bu bağlantılar için peynir saklama kutusunu içerisine yerleştirerek kuluçka kumanda panosu yaptık.''dedi.    

         Öğrencilerden Dönüş Akça ise yapmış oldukları kuluçka makinasından civciv çıkım aşamasında çok heyecanlı olduğunu acaba ısı nem ve havalandırma değerleri istenen düzeyde mi şeklinde düşündüğünü fakat civcivler makinadan sağlıklı bir şekilde üretildiğinde mutluluk  duyduğunu belirtti.

       Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Elektrik öğretmeni Mehmet Yasin Dündar da açıklamasında, "Biz öğrencilerimiz ile pandemi sürecinde atölye ortamında çok bulunamasak da uzaktan eğitim sürecinde çok büyük emekler vererek öğrencilerimizin evlerini atölyeye çevirmeyi başardık. Yüz yüze eğitimin başlaması ile de atölyelerine kavuşan öğrencilerimiz atık malzemelerden kuluçka makinası imal ederek civciv üretimini yaptılar. Burada ki amacımız öğrencilerimizin çevreye bakış açılarını değiştirmek ve pratik de bildikleri bilgi birikimlerini yaparak yaşayarak ortaya dökmek. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları makineden civciv ortaya çıkmasından dolayı çok mutlu oldular" şeklinde konuştu.

       Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ürettikleri  civcivleri köyde veya bağ evinde uygun yerleri olan arkadaşları ve öğretmenlerine bağış yapacaklar.

 



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi