Rektör Can, Kudüs Şûrâsı ``Bilim İstişare Kurulu`` Toplantısında Konuştu

Rektör Can, Kudüs Şûrâsı ``Bilim İstişare Kurulu`` Toplantısında Konuştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kudüs Şûrâsı tarafından ikincisi tertip edilen bilim istişare kurulu toplantısına katıldı.

44 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kudüs Şûrâsı, ikincisini gerçekleştirdiği bilim istişare kurulu toplantısında üniversite rektörlerinin Kudüs meselesine dair görüş ve önerilerini aldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ınmoderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, ilk kıblemiz Kudüs'ün İslam dünyası açısından önemine değinerek konu ile ilgili akademik anlamda yapılması gereken çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.

 

Kudüs'e ve Filistin'e yönelik akademik anlamda atılması gereken adımların bir stratejik plan dahilinde gerçekleştirilmesinin elzem olduğunun altını çizen Rektör Can, özellikle öğrenci değişim programlarıyla Filistin başta olmak üzere tüm gönül coğrafyamızdan ülkemize gelen öğrencilerin mesleğinde donanımlı, değerlerine bağlılıkta şuurlu bir şekilde yetiştirilmelerinin önemine dikkat çekti. Üniversitelerde konuyla ilgili kurulan araştırma merkezleri ve enstitülerin ortaklaşa çalışarak ve Filistin üniversiteleri ile iş birliklerini artırarak akademik dünyada ses getirecek faaliyetlere imza atmalarının gerekliliğini vurgulayan Rektör Can, yapılacak çalışmaların sadece tarihi ve siyasi yaklaşımlar çerçevesinde kalmamasını, konu çeşitliliğini zenginleştirecek bir muhteva ile eğitimden sağlığa, hukuktan ekonomiye birçok alanda çalışmalar ve iş birlikleri yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, programı tertip eden Kudüs Şûrâsı heyetine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi