Büyükşehir'den 101 Bin Öğrenciye Kitap Hediyesi

Büyükşehir

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan 101 bin adet kitap dağıtım töreninde konuşan Başkan Hayrettin Güngör, "Milli mücadelemizin 101. yılında, yaklaşık 750 ilk ve ortaokulumuzdan 101 bin öğrencimize kit

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan çizgi romanların dağıtım töreni gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Kahramanmaraş Edebiyat Günleri tanıtım filmi ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz'ın konuşması ile devam etti. Yılmaz, ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan kitaplar için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e teşekkür etti.

 

İstiklal Mücadelemizi Dünyaya Duyuracağız

Kahramanmaraş'ın tarih ve kültürünü gerek Türkiye gerekse dünyaya duyurmak için çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Şehrimizdeki Milli Mücadelenin sivil halkın gücüyle ve direnişiyle gerçekleşmesi münasebetiyle diğer şehirlere örnek olan, ilham veren bir kahramanlığı vardı. Tarihçi Mustafa Armağan'ın da Büyükşehir olarak çıkardığımız Evelahir dergimizde yazdığı "Medine ve Kahramanmaraş kardeştir" ifadesini önemli bir tespit olarak değerlendiriyorum. Tıpkı Medine gibi Kahramanmaraş'ta da büyük fedakârlıklar ve zamanında yapılmış görevlerle şehrimizin kurtuluşu gerçekleştirmiştir. Avukat Mehmet Ali Bey Milli Mücadele kıvılcımının oluşmasını sağlayan Âlem-i İslam'a Hitap beyannamesini yazmış ve oğlu Şahap aracılığıyla dağıtmıştır" diye konuştu.

 

Nesilden Nesile Aktarmalıyız

Şehrin kurtuluş öyküsünün nesilden nesillere aktarılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Güngör, "Sevgili çocuklar, bizler de bu kahramanlarımızı tanıyarak onların hatıralarını unutmayacağız. Bu değerlerimizi sizler çizgi romanlarda okuyacak ve inşallah istifade edeceksiniz. Uluslararası UNESCO kuruluşunda çok ciddi bir hazırlık yaptık ve inşallah Yaratıcı Şehirler Ağı'na edebiyat alanından dâhil olacağız. Bu çalışmalardan biri de Kahramanmaraş'ımızın bu nadide şahsiyetlerinin aziz hatıraları için hazırladığımız çizgi romanlardır. Kurtuluşumuzun 101. yıl dönümünde 101 bin gibi ciddi bir kitabı çocuklarımızla buluşturacağız. Tüm öğrencilerimiz için basımını yaptığımız Milli Mücadele Kahramanlarımız ve İstiklal mücadelemizi içeren çizgi romanların hayırlı olmasını diliyorum. Vakti geldiğinde görevi eksiksiz yapan bu kahramanlarımızın tanınması geleceğimizin teminatı olan nesillerimizin de büyüyüp yetiştiklerinde vazifelerini en iyi şekilde yapmalarını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

750 Okul 101 Bin Kitap

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün konuşmalarının ardından kitapların teslim törenine geçildi. Başkan Güngör ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz öğrencilere İstiklal, Milli Mücadele Kahramanları ve Ashab-ı Keyf çizgi romanlarını içeren setleri hediye etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çizgi romanlar şehir genelindeki yaklaşık 750 ilk ve ortaokuldan 101 bin öğrenciye ücretsiz şekilde ulaştırılacak.

 



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı