Üniversite Hastanelerinde Ek Ödemede Hakça Bir Dağıtım İstiyoruz

Üniversite Hastanelerinde Ek Ödemede Hakça Bir Dağıtım İstiyoruz

Sağlık çalışanları için adı tavandan olan ama adıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ek ödeme yerine maaşlara zam şeklinde tek ödemenin hem çalışanın beklentisi hem de ekonomik sorunlara çare olacağını dile getiriyoruz.

Ne yazık ki ek ödeme ile ilgili düzenlemelerin sürekli geciktirilmesi, yayınlanan düzenlemelerde çalışanların beklentisinin boşa çıkarılması bizim bu talebimizdeki haklılığımızı vurgulayan bir diğer unsur olmaktadır.

 

Nitekim bugün Resmi Gazetede yayınlanan üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik ek ödeme düzenlemesi bunun bir tasdiki daha olmuştur.

 

6 aydır beklemeye rağmen ilk iki düzenlemedeki gibi çalışanlar için hayal kırıklığı olan yönetmelik değişikliği yine aynı tas aynı hamam şeklinde çıkarılmıştır.

 

İdarecinin insafına terk edilip siz bilirsiniz demekle sağlık çalışanlarına bir hak verilmiş olmamaktadır. Daha önceki düzenlemelerde tecrübe edilen bu durum sağlık çalışanları için kabul edilemez. 

 

Beklentileri karşılamaktan çok uzak olan düzenlemeyi bir de adaletin terazisini şaşırıp, hakça dağıtımın önüne setler çekip, idarecinin istediği gibi eğip bükmesine imkan vermek yanlıştır.

 

Üniversite Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının alın terlerinin karşılığı verilmeli; fedakarca yürütülen bir mücadelenin sonunda bunlar reva görülmemelidir.

 

Biz bu konuda daha önce de YÖK'ü inisiyatif alarak tüm üniversite hastaneleri için hakkaniyetli bir ek ödeme dağılımı yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu konudaki ısrarımızı sürdürüyor ve YÖK'ü göreve bekliyoruz. Hakça bir dağıtım için gereğinin yapılmasını istiyoruz.

 

 

Mehmet ÖZER

Türk Sağlık-Sen

Kahramanmaraş Şube Başkanı



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı