Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 Onikişubat İçin İlk Katılımcı Ülke İmzasını Attı

Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 Onikişubat İçin İlk Katılımcı Ülke İmzasını Attı

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş'ı dünyaya tanıtacak projesi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraşiçinçalışmalarınavefaaliyetlerinearalıksızdevamediyor.

EXPO 2023 fuar alanında sergilenecek dünya bahçeleri için ilk resmianlaşmayıkardeşülkeAfganistan'lagerçekleştirenBaşkanHanefiMahçiçek, "Afganistan AIPH TemsilcisiZabiullahYousoufi'yişehrimizdeağırlamaktanonurduyuyorum" dedi.

İmza töreni öncesi konuşma yapan Mr. Zabiullah Yousou fişu şekildekonuştu.

"İlk önce Türk Hükümetine, AfganistanDevletininvehalkınıngelişimiiçinverdiğicömertdestekleriçinçokteşekkürederim.

Kahramanmaraş'tabulunduğumbirkaçgünlüksüreiçerisindeKahramanmaraşhalkınınşahsımagösterdigimisafirperverlikbenievimdehissettirdi.Eminimbukonukseverlik EXPO süresinceburayagelecekvekatılacakdiğertümülkekatılımcılarını da ziyadesi ile memnun edecektir.

Sayın Başkan Mahçiçek 2019 yılındaÇin'inPekinşehrindedüzenlenenExpo'daAfganistanpavilyonunuziyaretetmiştiveoradabizimAfganistan'ın 5000 yıllıkzenginkültürvetarihinianlatışseklimizibegenipbiziburaya, EXPO 2023 Kahramanmaraş'a bizzat davet etmişti.

Biz SayınBaşkanMahçiçek'in bu teşvik edici, sahiplenici davranışından cok etkilendik. Malesef 2016 yılındaAntalya'dadüzenlenenEXPO'yaceşitlisebeplerdendolayıkatılamamıştık, busebepleKahramanmaraş`a ilk katılımimzasınıatanülkekerdenbiriolmakistedik.

Sizin de bildiginizüzere, EXPO'lardünyaliderlerini, kararvericilerivemilyonlarcaziyaretçiyikendisineçekenveorganizatörülkenin, şehrinuluslararasıimajınıgüçlendirenveilişkilerinigeliştirençokönemlibiruluslararasıetkinlikdir.

EXPO'larbununyanındaşehirlerin altyapı,üstyapı,ulaşım, şehirleşmeimkanlarınıgeliştiren, işveistihdamimkanlarıoluşturan, uluslararasıyatırımcılara da şehreyatırımyapmaimkanıtanıyanetkinliklerdir.

Bu ulusalveuluslararasıgelişmelerinyanısıra expo alanınınexpodan son sonra da ekonomik,sosyalvekültürelfaydasağlayacakbir hale dönüştürülmesiçokönemlivegördüğümkadarıileSayınBaskanMahçiçekveekibibukonudacokhazırlıklılar.

EXPO'dabuanlaşmaylaAfganistan'a 1.000 m²'lik alantahsisedilmişdurumda. Afganistanolarak biz bualandamillipavilyonumuzuinşaedeceğiz. EXPO süresinceçeşitlikültüreletkinlikler, konserler, dansgösterileri, konferanslar, Afganmutfağınıtanıtanetkinliklerveişgörüşmelerigerçekleştireceğiz.

Teşekküreder, saygılarımısunarım. Başarılıbir EXPO dilerim.

 

BaşkanMahçiçekiseşuifadelereyerverdi.

"KardeşAfganistan'ınçokdeğerlitemsilcisiZabiullahYousoufi'yehoşgeldindiyorumve ilk resmiimzayıAfganistan'laatmışolmaktanonurduyuyorum.

2023'tedüzenleyeceğimiz EXPO Onikişubat içinönemlibirgün. Bugünekadar 20'nin üzerindeülke EXPO 2023 Onikişubat'akatılacağınınsözünüverdi. Bu katılımlardanbirtanesinibugünAfganistan'lasomutlaştıracağız.

Afganistanbizimiçinkardeşülkelerimizdenbirtanesidir. Afganistan'ıniçindebulunduğusıkıntılardaülkemiz, devletimizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.Oradabarışgücündebizimaskerlerimizgörevyapmaktadır.Ekonomikolarak da ülkemizhepAfganistanlıkardeşlerimizinyanındaolmuştur.  DolayısıylakendisinibugünKahramanmraş'taağırlamaktanbüyükbironurduyduğumusöylemekistiyorum.

İnanıyorumki EXPO 2023 Kahramanmaraş'ımızıntanıtımına, güzelliklerinindünyayaaktarılmasına, katılacakülkelerleekonomikilişkilerine, turizmimizeçokkatkısağlayacaktır. Şehrimizintanıtımsıkıntısınıbiruluslararasıprojeolan, Kahramanmaraş'ınbugünekadargerçekleştireceği en büyükprojeolan EXPO ilegidereceğiz.

Çalışmalarımız hem fizikianlamdaalanda, hem de uluslararasıalandadevamedeiyor. Ülkelerlekatılımanlaşmalarınıbirlikteimzalayacağız.

Kahramanmaraş'ımıza hayırlı olsun diliyorum. Afganistan'laaradakiilişkilerimizikardeşliklerimizibuvesileyleçokdahageliştireceğimiziiyileştireceğimizitemenniediyorum."

 

Atılan imzaların ardından iyi dilek temennileri ile program sonlandı.

 

 



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi